Çalık Yedaş'tan Ev Kadınlarına Destek - Son Dakika
Yerel

Çalık Yedaş'tan Ev Kadınlarına Destek

Çalık Yedaş\'tan Ev Kadınlarına Destek

Çalık YEDAŞ, yardıma muhtaç ev kadınları için mücadele veren Kadınları Güçlendirme ve Destekleme Derneği'ne de sponsor olarak, kermes organizesini üstlendi.

04.04.2012 18:46

Çalık YEDAŞ, yardıma muhtaç ev kadınları için mücadele veren Kadınları Güçlendirme ve Destekleme Derneği'ne de sponsor olarak, kermes organizesini üstlendi.

Samsun Kadınları Güçlendirme ve Destekleme Derneği'nin organizesinde Büyük Samsun Oteli'nde açılan kermeste ev kadınlarının el emekleriyle hazırladıkları ürünler, satışa çıkarıldı. Çalık YEDAŞ'ın sponsorluğundaki kermesten elde edilen gelirle de ihtiyacı olan kadınlara destek sağlanması amaçlanıyor.

Kadınları Güçlendirme Destekleme Derneği üyesi 200 kadın tarafından yapılan el işi triko ürünlerinin satışa sunulduğu kermesin açılışına Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ve Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ile birlikte Kadınları Güçlendirme Destekleme Derneği üyeleri katıldı.

Açılışta Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ve Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu birer konuşma yaptı. Ardından Kadınları Güçlendirme Destekleme Derneği üyeleri ile birlikte serginin açılış kurdelesi kesildi.

"KADINLAR ELİ ÖPÜLECEK KİŞİLERDİR"

Böyle bir organizasyona sponsor olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Kurumsal firma olarak kadınlarımıza destek olmak için bu sergiye sponsor olmaya karar verdik. Bunda da ne kadar doğru bir karar verdiğimizi görüyorum. Peygamber efendimizin bir sözünü çok severim. Diyor ki 'Hayatta 3 kişinin elini öperim; annem, eşim ve kızım.' Kadınların ne kadar kutsal ve değerli varlıklar olduğunu bu söz çok iyi anlatıyor" diye konuştu.

"HAYALİMİZ YILDIZLARA ULAŞMAK"

Kadınların yeteneklerini sergilediği bu sergilerin Avrupa'ya açılması gerektiğini belirten YEDAŞ Genel Müdürü, bunun için kurumlara talimat vererek ilk adımı attıklarını ifade etti. Genel Müdür, "Çünkü Çalık YEDAŞ olarak bizim hedeflerimiz çok büyük. Hayallerimiz yıldızlara ulaşmak olmalı ki, karanlıkta yollarımızı aydınlatsın" diye konuştu.

Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, tanesi 5 TL olan taçlardan 4 tane kızına alarak ücretini ödedi. Türkoğlu, "Ağaya beleş yok. Herkes aldığı ürünün parasını ödemeli. Çünkü bunlar el emeği göz nuru eserler" dedi.

"MARKASI OLMAYAN BİR KENTİZ"

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise kadınların üreticiliklerini ortaya çıkarmasından ve birlik olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çalık YEDAŞ'ın sponsor olarak önemli bir adım attığını söyledi. Burma, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlar bir şey üretiyorsa ondan haz almalıyız. Markamız olmayan bir kentiz. Samsun'un tanıtımını sağlayacak somut bir şeyimiz yok. Bu sergiye gönülden yüzde yüz destek veriyorum. Belediye olarak da elimden geleni yapacağım" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çalık Yedaş'tan Ev Kadınlarına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement