Çanakkale Destanı' Şiirlerle Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Destanı' Şiirlerle Anlatıldı

Çanakkale Destanı\' Şiirlerle Anlatıldı

Bursa Kent Konseyi (BKK) Şairler ve Yazar Çalışma Grubu tarafından “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma” konulu şiir dinletisi düzenlendi.

18.03.2014 14:32

Bursa Kent Konseyi (BKK) Şairler ve Yazar Çalışma Grubu tarafından "İstiklal Marşı'nın kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma" konulu şiir dinletisi düzenlendi.

BKK Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu'nun Koza Salonu'nda düzenlediği 'İstiklal Marşı'nın kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma' konulu şiir dinletisine, çalışma grubu üyeleri katıldı. Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu, Mehmet Akif'i hasta yatağında ziyarete gelen dostlarından birinin 'İstiklal Marşı acaba yeniden yazılsa iyi olur mu?' diye sorduğunu, yatağından güçlükle doğrulan Akif'in, "Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın" dediğini ifade etti.

Çanakkale Savaşı'nın ise varlık içinde yokluğun savaşı olduğunu belirten Anbarcıoğlu, Çanakkale'yi yeniden küllerinden doğan bir milletin ölüm kalım destanına benzetti. Çanakkale'nin çelik canavarlarla süngünün savaşı olduğunu söyleyen Anbarcıoğlu, "18 Mart 1915 saat 10.30'da 417 dev gemiyle hücuma kalkan İngiliz, Fransız, ve İtalyan güçlerine karşı Mehmetçiğin zafer kazandığı destanın adıdır. '5 çayını Boshborusda içeceğiz', 'Çanakkale boğazında gemilerimizden 3 kere İngiliz bayrağını salladığımızda Osmanlı askeri kaçacak delik arayacak', 'Bu kadar Osmanlı askerini esir alırsak onları nerede yedirip içireceğiz', 'Bu akşam Galata Kulesi yerle bir olacak, Ayasofya'nın mozaiklerini ve halılarını parçalayacağız', 'İstanbul Boğazı leş gibi Türk kanıyla dolacak' diyenleri bin pişman eden savaşın adıdır. Onlar, Havranlı Seyid onbaşılar, Ezineli Yahya çavuşları, 57. Alay'ın Komutanı Yarbay Hüseyin Avni ve askerlerini, Nusret mayın gemisinin döşediği 26 mayını, Anafartalar Komutanı Yarbay Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını hesap etmemişti. Bu günkü huzurlu ortamımızı kanlarını ve canlarını göz kırpmadan bizler için feda eden 253 bin şehidimize borçluyuz. Manevi huzurlarında saygı ve hürmetle eğiliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu üyeleri tarafından önemli şairlerin eserleri ve kendilerine ait şiirler seslendirildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Destanı' Şiirlerle Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement