Çanakkale Ruhu, Mudanya'da Canlandı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Ruhu, Mudanya'da Canlandı

Çanakkale Ruhu, Mudanya\'da Canlandı

Gençleşen Türküler Topluluğu tarafından sahnelenen 'Bir Destandır Çanakkale' adlı müzikal anlatı, Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezinde sahnelendi.

03.07.2014 13:47  Güncelleme: 14:16

Gençleşen Türküler Topluluğu tarafından sahnelenen 'Bir Destandır Çanakkale' adlı müzikal anlatı, Mudanya Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezinde sahnelendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürlüğü ve Mudanya Belediyesi'nin organizasyonuyla Mudanyalılar ile buluşan "Bir Destandır Çanakkale" adlı tematik anlatı programı ilgi ile izlendi. Etkinliğe Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Nurettin Özdoğan'ın yanı sıra Belediye Meclis üyesi Mahmure Uçar, CHP Kadın Kolları üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Duygusal yönü ağırlıkta olan programda Çanakkale şiiri, oratoryo, ağıtlar ve türküler yer aldı. Çanakkale'de yaşanan olayları kesitler halinde sunan oyuncular, izleyenlerin yoğun alkışını aldı.

BAYRAK VE KUR'AN-I KERİM TESLİM EDİLDİ

Bursa 22. dönem milletvekili Faruk Anbarcıoğlu'nun eserini Erdinç Ertüzün'ün yönetmenliğinde sahneye koyan oyuncular, Çanakkale Savaşı'nda yaşanan olayları yeniden bir kez daha anımsattılar. Çanakkale Savaşı'nda Mehmetçiğin duyduğu vatan, bayrak ve din sevgisini dile getiren oyuncular, program sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Temsili olarak şehit düşen askerin göğsünden çıkarılan Türk Bayrağı'na sarılı Kuran-ı Kerim'i anlatının yönetmeni Erdinç Ertüzün, Mudanya ilçe Jandarma Komutanı Bnb. Nurettin Özdoğan'a teslim etti. Özdoğan ise, Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim'i öperek teslim aldı.

"TARİHİMİZ ZAFERLERLE DOLU"

Program sonunda oyuncular adına Erdinç Ertüzün'e çiçek vererek teşekkür eden Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, Çanakkale Savaşı'nın Türk tarihinde önemli yeri olduğuna dikkat çekti. Tarihimizin birçok zafer ve savaşlarla dolu olduğunu belirten, Belediye Başkan yardımcısı Ay, "Yaşadığımız savaşların en büyüğü bir boğaz savaşı olan Çanakkale Savaşıdır. Tarihini bilmeyenler ve anlamayanlar geleceğini kesinlikle kuramaz. Bütün dünyaya örnek olacak bir savaş vererek bağımsızlık ve özgürlüğümüzü kazandık. Tüm şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, bu geceye katkı koyan herkese ve her kuruma teşekkür ediyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Ruhu, Mudanya'da Canlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement