Çay'da 'Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri' - Son Dakika
Yerel

Çay'da 'Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri'

Çay\'da \'Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri\'

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çay İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çay Şubesi işbirliği ile konferans düzenlendi.

18.04.2013 16:16

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çay İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çay Şubesi işbirliği ile konferans düzenlendi.

Çay halkı tarafından yoğun ilgi gören program öncesinde misafirlere çeşitli dini kitap ve Kuran-ı Kerim hediye edildi. Bir düğün

salonunda gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Karacaören beldesi Merkez Camii İmam Hatibi Halil Demir'in Kuran-ı Kerim tilaveti, Çay Müftülüğü ilahi gurubu tarafından ilahilerin okunması ile devam etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çay Müftüsü İbrahim Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası'nın kutlanmasının amacı yurt dışında ve yurt içindeki dindaş ve soydaşların Hz. Muhammed'in insanlığa getirdiği mesajını daha iyi anlatmak olduğunu söyleyerek, "Tüm Müslümanlığın Kutlu Doğum Haftasının hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' adlı konferans verdi. Konferansın ardından etkinlik gül takdimi, Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

Programa Çay İlçe Belediye Başkanı Ali Yakut, Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, Çay İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Çay İlçe Müftüsü İbrahim Yıldırım ve Çay İl Genel Meclis üyeleri ile Çay'a bağlı belde belediye başkanları katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çay'da 'Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement