Ceyhan'a Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Ceyhan'a Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Kuruluyor

Ceyhan\'a Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Kuruluyor

Adana'nın Ceyhan ilçesinde yapılması planlanan 450 MW gücündeki doğalgaz kombine çevrim santrali ile ilgili Ceyhan Belediye Meclis üyelerini bilgilendirme toplantısı yapıldı.

30.11.2012 10:20  Güncelleme: 10:28

Adana'nın Ceyhan ilçesinde yapılması planlanan 450 MW gücündeki doğalgaz kombine çevrim santrali ile ilgili olarak Ceyhan Belediye Meclis üyelerini bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP, AK Parti ve BDP'li belediye meclis üyeleri ile belediye birim amirleri katıldı.

Ciner Grubu şirketlerinden Park Elektrik Madencilik A.Ş. yetkilileri tarafından düzenlenen toplantıda yapılması planlanan 'Ceyhan Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali' hakkında belediye meclisine bilgiler verildi.

Eski Ceytaş İplik fabrikasının bulunduğu arazide konumlandırılması düşünülen santralin yapılması halinde 2015'te faaliyete geçmesinin planlandığı ifade edildi.

ÇED raporlarının tamamlandığını ve Avrupa Birliği normlarına göre yapıldığını söyleyen şirket yetkilileri, santralin yılda 3.38 milyar kilovatsaat elektrik üreteceğini belirterek, bu rakamın yaklaşık 1.2 milyon konutun tüketimine denk geldiğini ifade etti.

Grup olarak sanayileşmede ilk adımı Ceytaş İplik fabrikasıyla Ceyhan'da attıklarını belirten Ciner Grubu Enerji ve Madencilik Bölümü Başkan Yardımcısı Coşkun Duyak, "Bu nedenle Ceyhan'ın bizim için ayrı bir önemi var. Biz burada faaliyet gösterirken Ceyhan halkı ile bir aile gibi olduk. İnşallah bu projeyi hayata geçirerek vefa borcumuzu da yerine getirmiş olacağız" dedi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise bu tür yatırımların ülkenin enerji kaynakları açısından önemin büyük olduğunu söyledi.

Toplantıya Ciner Grubu Enerji İşleri Genel Müdürü Cevdet Özçevik, Çevre Departmanı Koordinatörü Murat Aytekin ve Proje Koordinatörü Aytekin Arslan da katıldı.

Öte yandan şirket yetkilileri, önümüzdeki günlerde Ceyhan halkının da bilgilendirilmesi için çeşitli toplantılar yapacaklarını belirtti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ceyhan'a Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement