Çiftçilere, Tarım Aletleri Güvenliği Semineri - Son Dakika
Yerel

Çiftçilere, Tarım Aletleri Güvenliği Semineri

Çiftçilere, Tarım Aletleri Güvenliği Semineri

Ödemiş İlçe Müdürlüğü, Kayaköy beldesinde çiftçilere yönelik Tarım Alet ve Makinelerinin Güvenli Kullanımı konusunda eğitim toplantısı verdi

06.04.2013 09:31  Güncelleme: 09:40

İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Ödemiş İlçe Müdürlüğü, Kayaköy beldesinde çiftçilere yönelik Tarım Alet ve Makinelerinin Güvenli Kullanımı konusunda eğitim toplantısı düzenledi.

Toplantıya Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden ziraat yüksek mühendisi Melih Mıcık, ziraat mühendisleri Mehmet Ş. Yüzüak, Aytekin Güneş ve Arzu Ç. Çizmecioğlu ile İl Müdürlüğü'nden ziraat mühendisi Ali Yurtsever, tekniker Nuri İşler, Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Ziraat mühendisi Aytekin Güneş, tarım alet ve makinelerinin güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme yaptıktan sonra; ziraat mühendisi Ali Yurtsever, günümüzde tarımda insan gücüne dayanan zor ve yorucu işlerin büyük bir kısmının alet ve makineler tarafından kolayca yerine getirildiğini belirterek, şunları söyledi: "Hızla gelişen teknoloji insanın işini kolaylaştırmakla birlikte, dikkatli olunmadığı takdirde ölümle sonuçlanan kazalara neden olabiliyor. O nedenle tarım makinelerinin kullanımı sırasında talimatlara uygun hareket edilmeli."

Teknolojideki gelişmelere paralel olarak gün geçtikçe gelişen ve farklılaşan tarım alet ve makinelerinin, bugün tarımda çalışan kişilerin vazgeçilmez bir yardımcısı olduğunu belirten Yurtsever, bu alet ve makineleri kullanacak kişilere hem kendilerine, hem de işletmelerine zarar verebilecek çeşitli kazaların önlenebilmesi açısından bazı görevler düşmekte olduğunu belirtti.

Çok sayıda üreticinin katıldığı toplantıda çiftçiler, tarım alet ve makinelerinin güvenli kullanımı ile ilgili her türlü soruyu sorarak istedikleri bilgileri elde etme olanağı buldular. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçilere, Tarım Aletleri Güvenliği Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement