Cin: Borcumuz Devede Kulak Kalır - Son Dakika
Yerel

Cin: Borcumuz Devede Kulak Kalır

Cin: Borcumuz Devede Kulak Kalır

Kurumun borcu olduğu yönündeki iddialara cevap veren Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin: "Borcumuz devede kulak kalır" dedi.

08.05.2014 13:33

Viranşehir Belediyesi mayıs ayı olağan toplantısını belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi. Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin başkanlığında yapılan toplantı basına ve halka açık yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Belediyenin rutin çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Cin, görevi olmadığı halde belediyenin ilaçlama gibi çalışmaları da yaptığını belirtti. Cin, Viranşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün beş aracı olduğunu fakat bu araçlardan iki aracın Urfa Büyükşehir belediyesi tarafından başka yerlere gönderildiğini belirterek, Viranşehir'de itfaiye araç sayısının üçe indiğini belirtti.

'EN BORÇSUZ BELEDİYEYİZ'

İlçede bazı gazetelerde ve halk arasında Viranşehir Belediyesinin borç batağında olduğuna dair yanlış söylentilerin dolaştığını belirten Cin, "Biz Viranşehir Belediyesi'nin şeffaf bir belediye olmasından yanayız. Bu konuda halkımızdan gizlimiz saklımız yok. Belediyemizin hiçbir resmi kuruma borcu yoktur. Yine belediyemiz iller bankasından kilitli parke taşı döşeme çalışmaları için kredi çekmiştir. Bu kredi 3 milyon TL'dir. Yine AKP'li Eyyüp Nebi Beldesi'nin 400 bin TL borcu belediyemize devrolmuştur ve bu borcun 150 bin TL'si belediyemizce ödenmiştir. Yine AKP'li Eyyüp Nebi Beldesi'nin araçlarından makam aracı belediyemize devredilmemiştir. Özel idarenin birçok aracı devredilmemiştir. Bunun hukuki mücadelesini veriyoruz. Yine belediyemizin süren çalışmaları için borcu vardır. Spor kompleksi ve diğer çalışmalar için, toplam borcumuz 9 milyon TL'dir. Bu diğer belediyelerle karşılaştırıldığında devde kulak kalır. Yani Mardin Belediyesi ve Urfa Belediyesi, yine çevre belediyelerin borcu göz önüne alındığında borcumuz yok denecek kadar azdır" diye konuştu.

ARSA SATIŞI MADDESİ ENGELLENDİ

Yapılan açılış konuşmalarının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinden 'arsa satışı' maddesi AK Partili Meclis Üyelerinin engeline takıldı. Yaklaşık 30 ila 40 yıldır belediye arsaları üzerinde ev yapmış vatandaşlara belediye arsalarının satılması için konunun belediye encümenine devredilmesi istendi. AK Parti grubu adına söz alan Şeyhmus Göl, bu konu hakkında yetersiz bilgiye sahip olmadıkları için maddeyi ret edeceklerini söyledi. Yapılan tartışmaların ardından madde AK Partili Meclis Üyelerinin oy çokluğu ile ret edildi. Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, konu ile ilgili olarak, "Taktir meclisindir. Ben halka taşıyacağım ama bu konu açıktır. Bu arsalar 30 ile 40 yıldır halkın üzerinde ev yaptıkları ve ikamet ettikleri arsalardır" dedi.

Ardından belediye memurları ile belediye arasında yapılacak görüşmeler için belediye başkanına yetki verilmesi istendi. Tüm Bel-Sen ile belediye arasında yapılacak görüşmeler sonunda belediye memurlarının alacakları ek ücretler belirlenmesine geçildi fakat AK Partili Belediye Meclis Üyeleri 'konu hakkında bilgimiz yok' diyerek gündem maddesini ret etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Cin: Borcumuz Devede Kulak Kalır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement