Çorum'da Arazi Toplulaştırma Çalışmaları Alaca'dan Başlayacak - Son Dakika
Yerel

Çorum'da Arazi Toplulaştırma Çalışmaları Alaca'dan Başlayacak

Çorum\'da Arazi Toplulaştırma Çalışmaları Alaca\'dan Başlayacak

Çorum'daki tarım arazilerinin toplulaştırılma çalışmalarına Alaca ilçesinden başlanacağı bildirildi.

24.04.2012 16:14

Çorum'daki tarım arazilerinin toplulaştırılma çalışmalarına Alaca ilçesinden başlanacağı bildirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, Alaca Belediyesi'ni ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Ayhan Yazgan, Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Pınar, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz ve belediye meclis üyesi Secaattin Arklan ile bir araya gelen Sarı, ilçede yapılacak olan arazi düzenlemesi hakkında bilgiler verdi.

İl Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, nüfusun hızla artmasının, tarımsal üretimi de buna paralel şekilde artırma ihtiyacını doğurduğunu ifade ederek, toprak kaynaklarının sınırlı olduğundan istenilen düzeyde ihtiyaç duyulan tarımsal üretim artışının ancak birim alandan sağlanan verimin artırılmasının temini ile mümkün olduğunu söyledi.

Birim alandan sağlanan verimin artırılmasının teknoloji seviyesi, üretimde kullanılan tohum, gübre, ilaç, sulama gibi girdilerin miktarı ve kalitesinin yanı sıra, tarımsal bünye ile yakından ilgili olduğunu belirten Sarı, tarımsal bünyedeki yapısal bozuklukların verimi azaltıcı tesirlerde bulunduğu gibi, verimi artırıcı tedbirlerin alınmasını da engellediğini, bu nedenle tarımsal bünyenin ıslah edilmesi hususunun ön plana çıktığını söyledi.

Tarımsal bünyenin ıslahı ile alınabilecek tedbirlerin başlıcalarının mülkiyet ve tasarruf rejiminin ıslahı, arazi ıslahı, toprak muhafaza tedbirlerinin alınması, drenaj ve sulama çalışmaları gibi tedbirler olduğunu ifade eden Sarı, "Bu tedbirler demetinin tamamının geniş anlamda arazi toplulaştırması veya arazi düzenlemesi adını verdikleri hizmetler kapsamı dahilinde bulunduğunu sözlerine ekledi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum'da Arazi Toplulaştırma Çalışmaları Alaca'dan Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement