Çorum İl Genel Meclisi Başkanlığına Halil İbrahim Kaya Seçildi - Son Dakika
Yerel

Çorum İl Genel Meclisi Başkanlığına Halil İbrahim Kaya Seçildi

Çorum İl Genel Meclisi Başkanlığına Halil İbrahim Kaya Seçildi

Çorum İl Genel Meclisi başkanlığına Halil İbrahim Kaya seçildi.

12.04.2014 18:52

Çorum İl Genel Meclisi başkanlığına Halil İbrahim Kaya seçildi.

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin ardından göreve seçilen yeni meclis üyeleri ilk toplantısını yaptı. Toplantıda il genel meclisi başkanlığı, başkan vekilliği ve katip üyeliği seçilmeleri yapıldı.

Mevzuat gereği meclisin geçici divan başkanlığını en yaşlı meclis üyesi sıfatı ile Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyesi Haydar Erdem yaptı. Katip üyeliklerine ise meclisin en genç meclis üyeleri sıfatıyla AK Partili Erhan Akar ve CHP'li Burçin Solmaz getirildi.

İl Genel Meclis üyesi ve geçici meclis başkanı Haydar Erdem yeni dönemin Çoruma hayırlı olması için temennide bulundu.

Meclis toplantısında ilk olarak meclis başkanlığı seçimleri yapıldı. AK Parti grubu meclis başkanlığı için Halil İbrahim Kaya'yı önerdi. CHP ve MHP gurubundan ise başkanlık için teklif yapılmadı. Kapalı zarf usulü gerçekleşen seçim sonunda toplam 38 meclis üyesinden 37'sinin oyunu alan Halil İbrahim Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı oldu.

Başkanlık görevini Erdem'den devralan Halil İbrahim Kaya birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kaya, AK Partili üyelerle birlikte seçimde kendisine oy veren CHP ve MHP'li üyelere de teşekkür etti.

Başkanlık seçiminin ardından Başkanvekilliği ve katip üyeliği seçimleri yapıldı. Gizli oy ile yapılan seçimlerde AK Parti gurubu dışında aday gösteren olmadı. Böylece tamamı AK Partili üyelerden seçildi. AK Parti'nin önerdiği isimlere CHP ve MHP grubu da oyları ile destek verdi. Yapılan oylama sonucunda 1. Meclis başkan vekilliğine Ali Sami Odabaş, 2. Başkan vekilliğine Mustafa Alagöz, katip üyeliklere Erhan Akar ve Aziz Sarıyüce seçildi.

İl Genel Meclisinin ilk toplantısını AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan'da izledi. Ceylan toplantının ardında İl Genel Meclisi Başkanlığı makamında göreve yeni seçilen Kaya'yı tebrik etti.

Ceylan bundan sonra Çorum'un tüm ilçeleri ve tüm köylerine eşit hizmet götürmenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum İl Genel Meclisi Başkanlığına Halil İbrahim Kaya Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Şemsettin ÜZÜMVEREN: İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Halil İbrahim KAYA'yı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. 0 0 Yanıtla

Advertisement