D 110 Karayolunu Kullanan Sürücülere Tedes Uyarısı - Son Dakika
Yerel

D 110 Karayolunu Kullanan Sürücülere Tedes Uyarısı

D 110 Karayolunu Kullanan Sürücülere Tedes Uyarısı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde şehir merkezinden geçen D 110 karayolunda Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri’nin (TEDES) 10 Aralık 2015 Perşembe günü saat 08.00’dan itibaren faaliyete geçeceği, sürücülerin cezalı duruma düşmemesi için trafik işaret levhalarında belirtilen hız limitini aşmaması uyarısı yapıldı.

07.12.2015 14:32

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde şehir merkezinden geçen D 110 karayolunda Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri'nin (TEDES) 10 Aralık 2015 Perşembe günü saat 08.00'dan itibaren faaliyete geçeceği, sürücülerin cezalı duruma düşmemesi için trafik işaret levhalarında belirtilen hız limitini aşmaması uyarısı yapıldı.

Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarındaki ölüm oranlarının 2020 yılına kadar yüzde 50 oranında azaltılması amacıyla hazırlanan, 31 Temmuz 2012 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Karayolu Trafik Güvenliği Strateji ve Eylem Planı kapsamında yer alan ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun Ek-16. maddesi hükümlerine göre, Malkara Belediye Başkanlığı ile Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile Malkara ilçesinde de kurulan TEDES'in, D-110 karayolundaki yol yapım çalışmaları nedeni ile yer değiştirme işlemlerinin tamamlandığı, 10 Aralık 2015 günü saat 08.00 itibari ile faaliyete geçirileceği bildirildi.

Malkara Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Malkara sınırları içerisinden geçen ve yerleşim yeri içerisinde bulunan D-110 Devlet Karayolu üzerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından saatteki hız sınırı kamyon, çekici ve otobüsler için 50 kilometre, otomobil ve kamyonetler için ise 70 kilometre olarak belirlenmiştir. Trafik Elektronik Denetleme Sistemi, 24 saat süre ile kesintisiz denetimlerini sürdürecektir. Trafikte can güvenliğinin ve meydana gelebilecek trafik kazalarında can kayıplarının en aza indirilmesinin amaçlandığı Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ne yönelik yol güzergahında gerekli ve yeterli bilgilendirme levhaları yerleştirilmiş olup, vatandaşların levhalara ve diğer trafik işaretlemelerine riayet etmeleri önem arz etmektedir" denildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel D 110 Karayolunu Kullanan Sürücülere Tedes Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement