Denizlili İşadamlarından Eğitime Büyük Destek - Son Dakika
Yerel

Denizlili İşadamlarından Eğitime Büyük Destek

Denizlili İşadamlarından Eğitime Büyük Destek

Denizli Valiliği öncülüğünde bir araya gelen 50 işadamının Denizli'ye yaptıracağı 43 derslikli okulun temeli törenle atıldı.

03.04.2012 12:34

Denizli Valiliği öncülüğünde bir araya gelen 50 işadamının Denizli'ye yaptıracağı 43 derslikli okulun temeli törenle atıldı.

Denizli eski Valisi Yavuz Erkmen döneminde başlayan ve her hayırseverin 75 bin TL vererek katkıda bulunduğu Denizli Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin temeli için Denizli'nin Göveçlik Mahallesi'nde tören düzenlendi. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanvekili Sezai Günalp, protokol üyeleri, okulun yapımına katkıda bulunan işadamları ve davetliler katıldı. Temel atma töreninde konuşan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli insanının hayırseverlik konusunda tüm Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

Önceki Denizli Valisi Yavuz Erkmen'e teşekkür borçlu olduklarını belirten Vali Demir, "Biz Denizli insanının yardımlarında çok duygulandık. Bu okulumuz kentin geleceği anlamında önemli işlev görecek. Özellikle ara eleman sıkıntısı bu tip okulların çoğalmasıyla bitecek" dedi. Denizli'nin sadece Ege'nin değil Türkiye'nin önemli şehirlerinden birisi olduğunu belirten Vali Demir, "Hayırseverler en az devlet kadar eğitime katkıda bulunuyor. Eğitim anlamında önemli mesafeler kat ettik. Bu okulun yapımı için katkıda bulunan tüm hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, bodrum, zemin ve iki kattan oluşacak 43 derslikli Denizli Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin temelini Denizli Valisi Abdülkadir Demir, protokol üyeleri ve hayırsever iş adamları butona basarak attı.

Tamamı hayırseverler tarafından yaptırılacak lisenin 4 milyon 70 bin 410 TL'ye malolacağı ve 25 Mart 2013 tarihinde tamamlanacağı belirtildi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denizlili İşadamlarından Eğitime Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement