Dicle Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği Paneli - Son Dakika
Yerel

Dicle Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği Paneli

Dicle Üniversitesi\'nde Gıda Güvenliği Paneli

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gönüllü Gıda Denetçileri Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen panelde, güvenilir gıda tüketimi hakkında bilgi verildi.

24.04.2013 17:40

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gönüllü Gıda Denetçileri Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen panelde, güvenilir gıda tüketimi hakkında bilgi verildi.

Diyarbakır MYO Gıda İşletme Bölüm Başkanı moderatörlüğünde düzenlenen panele Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden ziraat mühendisleri Remzi Çekiç ve Ramazan Yaman, MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Zübeyir Türk, Veteriner Hekim Hamdullah Güven, Veterinerlik Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aydın Vural katıldı.

Panelde ilk olarak söz alan Veterinerlik Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aydın Vural, gıda güvenliğinin aşamalarına, gıda maddesi satın alınırken ve tüketilirken dikkat edilmesi gereken hususlara değindi. Vural, "Güvenilir gıda, her türlü bozulma ve hastalığa yol açan etkenlerden arındırılmış, sağlık açısından bir sakınca oluşturmayan, tüketime uygun, besin değerini kaybetmemiş gıda maddesidir; güvenilir gıda etiketli ve ambalajlı olan, muhafaza ve satış kurallarına uygun olan gıdalardır" dedi.

Son tüketim tarihine dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Vural, ürün etiketlerinde yer alan bilgilerin silik olmamasına, orijinal ambalajından çıkarılmış dökme olarak satılan gıdaların etiket bilgilerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Vural'ın ardından 'İyi Tarım Uygulamaları' konulu sunumuyla Zübeyir Türk söz aldı. Türk'ün ardından 'Diyarbakır'da Bitki Sağlığı Uygulamaları' konulu sunumuyla Hamdullah Güven, 'Diyarbakır'da Hayvan Sağlığı Uygulamaları' konusuyla Ramazan Yaman, Remzi Çelik söz alarak katılımcılara bilgi verdi. Moderatör Ömer Faruk Yeşil ise, 'Gıda Güvenliği' hakkında konuştu.

Panele öğrenciler ve öğretim görevlileri katıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dicle Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement