Didim'de Katı Atık Depolama Tesisinde Yangın - Son Dakika
Yerel

Didim'de Katı Atık Depolama Tesisinde Yangın

Didim\'de Katı Atık Depolama Tesisinde Yangın

Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan atık düzenli depolama ve bertaraf tesisinde dün akşam başlayan yangın 12 saattir sürüyor.

11.07.2016 12:21

Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan atık düzenli depolama ve bertaraf tesisinde dün akşam başlayan yangın 12 saattir sürüyor.

Didim Taşburun mevkiinde bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait Didim Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisinde dün saat 18.00 sıralarında sebebi henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangını gören tesis çalışanları durumu hemen İtfaiyeye ve polis bildirdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Didim İtfaiye Grup Amirliği ekipleri ile Aydın Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arasözler söndürme çalışması başlattı. İlçede rüzgarında etkili olması sebebiyle yangın söndürme uçağı da söndürme çalışmalarına havadan müdahale etti. Havanın kararmasının ardından Uçak çalışmalarına ara verirken, İtfaiye ekipleri gece boyunca söndürme çalışmalarını sürdürdü.

Sabah saatlerinde ekiplerin söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürürken Patlamalar nedeniyle yangın alanından uzaklaşan ekipler, alevlerin çevreye yayılmaması için tedbir aldı. Toplam alanı 280 bin metrekare olan ve 3 bölümden oluşan tesisin yaklaşık 55 bin metrekarelik 3'üncü lotunda yangın nedeniyle çöp boşaltımı durduruldu. Yangın kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları devam ediyor. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Katı Atık Depolama Tesisinde Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement