Diş Doktoru Hastalara Diş Macunu Dağıtıyor - Son Dakika
Yerel

Diş Doktoru Hastalara Diş Macunu Dağıtıyor

Diş Doktoru Hastalara Diş Macunu Dağıtıyor

Muş'un Varto İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli Diş Hekimi Tamer Sivirkaya, muayeneye gelen hastalarına diş macunu dağıtıyor.

22.02.2013 15:11  Güncelleme: 15:18

Muş'un Varto İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli Diş Hekimi Tamer Sivirkaya, muayeneye gelen ve kontrol olan hastalarına diş macunu dağıtıyor.

İlçede göreve başladıktan sonra özellikle çocuklarda diş sağlığı ile ilgili problemlerin çok yoğun olduğunu gözlemlediğini anlatan Dr. Tamer Sivrikaya, hastalarına çeşitli uyarı ve tavsiyelerde bulunmasının yanı sıra hafta sonları ağız sağlığı ile ilgili olarak seminer vermeye başlayacaklarını söyledi. Sivrikaya "Ben Varto ilçesinde yaklaşık iki aydır görev yapıyorum. Özellikle 16 yaş altındakilerin ağız diş sağlıkları çok kötü. Bu konuyu görünce macunu üreten firmalarla irtibata geçerek diş sağlığı ile ilgili dokümanlar ücretsiz broşürler ve eğitici bilgiler istedim. Diş macunlarını ve bu dokümanları hastalarıma dağıtıyorum. Ağız sağlı çok önemlidir. Çünkü ağzımız tüm organlarımıza mikrop göndermektedir. Çürük bir diş tüm vücut organlarımıza özellikle böbreklerimize ve beynimize ve kalbimize, midemize dahi etki etmektedir. Enfeksiyonu ağız yoluyla aldığımızda çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmaktayız. İnsan sağlığı ağızdan geçmektedir. Ağız sağlığı ve ağzın hijyeni çok önemli. Özellikle ağız hijyeni konusunda burası çok geri kalmış bir yerdir. O kadar kötü ağız hijyeni burada görmedim. Özellikle 20 ve 30 yaşlarında bulunan bayanların ağzında diş kalmadığını görüyorum. Diş ile ilgili olarak hiçbir eğitimde almamışlar. Diş fırçası ve macunu kullanıp kullanmadığını sorduğumda ne olduğunu bilmeyen insanlar var. Anne baba diş macunu kullanmadığı zaman çocuklar nereden bilsin. Çocukların diş çürümelerinde kabahati çocuklarda buluyorlar. Hastane yönetimimiz diş sağlığı konusunda bana çok destek olmaktadır. Dişle ilgili olan tüm malzemeleri verdi. Ben artık küçük dolguları yapmaya başladım. Ben burada olduğum süre içerisinde ağız ve diş sağlığı ile ilgili çalışmalarımı devam edeceğim. Cumartesi ve pazar günlerinde çalışmaya devam ediyorum. Çünkü ben hastaları muayene ettikten sonra diş dolgusu ve diğer işleri cumartesi ve pazara randevu vererek bu sorunları gidermeye çalışıyorum. Bu konuda eğitici kurslarda vermeye başlayacağım. Bana destek veren hastana yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diş Doktoru Hastalara Diş Macunu Dağıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement