Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sabah namazında öğrencilerle buluştu - Son Dakika
Yerel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sabah namazında öğrencilerle buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sabah namazında öğrencilerle buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) kapsamında Türkiye'de eğitim gören öğrencilerle sabah namazında buluştu.

21.12.2022 10:45  Güncelleme: 11:45

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) kapsamında Türkiye'de eğitim gören öğrencilerle sabah namazında buluştu.

Diyanetten yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde sabah namazı kıldırdı, ardından öğrencilerle sohbet etti.

İnsanın yaratılış gayelerinden birinin Allah tarafından imtihan edilmesi olduğunu belirten Erbaş, imtihanı kazanmak için gayret ettiklerini söyledi.

Hz. Adem'den Hz. Muhammed'e kadar bütün peygamberlerin getirdiği dinin İslam olduğunu hatırlatan Erbaş, "Kur'an-ı Kerim'de Rabbimiz, 'Bugün sizin dininizi kemale erdirdim ve üzerinizdeki nimetimi tamamladım. Din olarak İslam'ı seçtim' buyuruyor." dedi.

"Allah'ın senin üzerinde en büyük nimeti nedir" sorusuna "Müslüman olmamız" yanıtı verilmesi gerektiğini dile getiren Erbaş, "En büyük nimet İslam. Diğer nimetler ondan sonra geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Erbaş, "Tahsilinizi çok iyi yapın, vaktinizi iyi değerlendirin, çok okuyun, hikmet sahibi olmak ancak istemekle olur. Allah hikmeti yani ilmi, irfanı, bilgiyi isteyene verir. Ancak peygamberlere vahiy geldi. Peygamberler dışındaki herkes çalışmak, istemek zorunda. Rabbimiz ayet-i kerimede 'İnsana ancak çalıştığının karşılığı vardır' buyurmaktadır. Bunu zaten yaşayarak görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Başkanlığın öğrencilere destek vermeye devam edeceğini dile getiren Erbaş, "Bıkmadan, usanmadan, yorulmadan sizi destekliyoruz. Yeter ki sizler iyi yetişin, yeter ki sizler din-i mübin-i İslam'ı her yerde en güzel bir şekilde temsil edin. Müslüman temsilci yani o Müslüman teslimiyetini en güzel bir şekilde gösteren insan demektir. Onun için bizim temsilcimiz iyi olursa tebliğimiz, davetimiz bereketli olur." diye konuştu.

Başkan Erbaş, daha sonra gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sabah namazında öğrencilerle buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement