Dtso'dan Hdp' Ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Dtso'dan Hdp' Ye Ziyaret

Dtso\'dan Hdp\' Ye Ziyaret

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu, HDP’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

05.11.2015 16:46

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu, HDP'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

DTSO'nun ziyaretinde HDP adına İl Eş Başkanları Ömer Önen ve Gülşen Özer, milletvekilleri İmam Taşçıer, Sibel Yiğitalp, Feleknaz Uca, Ziya Pir hazır bulundu. İl Eş Başkanı Ömer Önen, "HDP'nin Mecliste bulunması oldukça önemlidir ve halklar tarafından onaylandığı anlamına gelmektedir. Kısıtlı imkanlarla yapılan seçim çalışmasına rağmen Meclis'e girebilmek büyük bir başarıdır" dedi.

HDP Milletvekili Feleknaz Uca ise, seçimin çok zor şartlarda geçtiğini belirterek, yaşanan acıların halklarda tahribatlara sebep olduğunu ve sivil toplum kuruluşlarının özellikle bu dönemde seslerini yükseltmeleri gerektiğini anlattı.

Ziyarette konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar ise, çözüm sürecinin tekrar başlamasının gerekliliğini ve bunun için STK'lara önemli görevler düştüğünün farkında olduklarını dile getirerek, özellikle toplumsal barışa yönelik ciddi çalışmalar yapacaklarını söyledi. Yaşanan çatışmalı ortamda defalarca girişimlerde bulunduklarını belirten Sayar, KCK'nın ateşkes ilan etmesinin oldukça anlamlı olduğunu kaydetti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement