DÜ'de 'Başarılı Bir Kariyer İçin Yol Haritası' Semineri - Son Dakika
Yerel

DÜ'de 'Başarılı Bir Kariyer İçin Yol Haritası' Semineri

DÜ\'de \'Başarılı Bir Kariyer İçin Yol Haritası\' Semineri

DÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Mete tarafından 'Başarılı bir kariyer seçiminin yol haritası' konulu seminer verildi.

12.11.2012 11:12  Güncelleme: 11:38

Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğü'nce kariyer ve girişimcilik etkinliği kapsamında Dicle Üniversitesi (DÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Mete tarafından 'Başarılı bir kariyer seçiminin yol haritası' konulu seminer verildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde öğrencilerle başarılı iş hayatının püf noktaları paylaşıldı. Açılış konuşmasını yapan İşkur İl Müdürü İlhan Yüksekoğlu, istihdam ve kariyer etkinliğinin ilk defa yapıldığını belirterek iş ve işçi bulma kurumunun tarihi ve hizmetlerinden bilgiler verdi. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının istihdam ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Yüksekoğlu, 2011 yılı itibariyle ülke genelinde 25 istihdam fuarları düzenleyerek kariyer planı yapan gençleri bilgilendirdiklerini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Mete ise Türkiye'nin gözünde kötü bir konumda olan bu bölgenin istihdam alanında çalışmalara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak slayt ve videolar eşliğinde kariyerin hiçbir zaman bitmeyecek bir yol olduğunu ifade etti. Başarılı insanların ortak özelliklerinden ve hedef belirlemenin öneminden bahseden Mete, Konfüçyüs'ün "Seveceğin bir iş seçersen yaşamında bir gün bile çalışmış sayılmazsın" sözünden örnek vererek, kariyerde yükselmenin işe hakim olmanın temel şartları olduğundan bahsetti. Mete, her insanda kişilik oluşumu itibariyle güçlü ve zayıf yönlerin olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Örneğin bazı insanların matematiksel yönü, bazılarının sosyal yönü güçlüdür. Bazı insanların el becerileri, bazılarının zihinsel yönleri güçlüdür. Önemli olan nesnel olarak tarafsız bir gözle kişinin hangi yönünün güçlü olduğunu belirlemesidir."

Mete, kariyerde başarının sırrının öz güven, sorumluluk, esneklik, cesaret, dinlemeyi bilme gibi özelliklere sahip olmaktan geçtiğini de sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DÜ'de 'Başarılı Bir Kariyer İçin Yol Haritası' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement