Dünden Bugüne Ereğli Tarihi Sergilendi - Son Dakika
Yerel

Dünden Bugüne Ereğli Tarihi Sergilendi

Dünden Bugüne Ereğli Tarihi Sergilendi

Konya’nın Ereğli ilçesinde, “Dünden Bugüne Ereğli Tarihi Resim ve Müzik Etkinliği” Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

11.10.2014 13:26

Konya'nın Ereğli ilçesinde, "Dünden Bugüne Ereğli Tarihi Resim ve Müzik Etkinliği" Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Ereğli Belediyesi'nin katkıları ile Durmuş Kuzucu tarafından tertiplenen ve Pirömer Mahallesi Muhtarı Hilmi Erel'in arşivleriyle zenginleştirilen, Dünden Bugüne Ereğli Tarihi Resim ve Müzik Etkinliği'ne Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adem Tol, Belediye Başkan Yardımcıları Zuhal Savaş ve Agah Taşkın, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. Ereğli'nin geçmiş yıllardaki resimlerinin ve belgelerinin yer aldığı serginin gezilmesi ile başlayan programın açılış konuşmasını etkinliği düzenleyen Durmuş Kuzucu yaptı. Kuzucu, istisna bir gecede bir arada olduklarını belirterek, kendilerinin gönül askerleri olduğunu ve Ereğli kültürüne katkı sağlamak adına bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, etkinliği düzenleyen Durmuş Kuzucu'nun çevre dostu, gönül dostu olduğunu kaydederek kendisinin Ereğli'ye dair birçok konuda görüşlerinden faydalandığını söyledi. Ereğli'nin tarihi geçmişi, sosyal ve kültürel yönleriyle bilinmeyen birçok özelliği olduğunun altını çizen Özgüven, "Resim sergisinde gördüğümüz birçok resim ve belge bu gerçeği ortaya koyuyor. Burada önemli olan bu değerleri bir araya getirip, harmanlayıp ortaya bir eser çıkarmak. Böyle bir çalışmada yer alacak olanların emrindeyiz ve Ereğli kültürüne zenginlik katacak her türlü çalışmada maddi ve manevi olarak yanlarında olacağız" dedi. Başkan Özgüven konuşmasının ardından etkinliği hazırlayan ve katkı sağlayan Durmuş Kuzucu'ya plaket, Hilmi Erel'e ise çiçek takdim etti.

"Son zamanlarda yaşadığımız şehirlerdeki binalarla övünüyoruz" diyen Kaymakam Şakir Erden ise, "Bu fiziki olarak görünen kısım. Ama şehrin ruhunu yakalamak lazım. Bu tür çalışmalar bu ruhu daha da canlandıracak ve genç nesillere aktarılmasına vesile olacaktır. Sergilenen resim ve belgelerle alakalı Başkanımız bir talimat verdi. Bunun kurumsal bir kimlikle kayıt altına alınmasını istedi. Bu kayıtlar cd ortamına alınarak çoğaltılmalı ve Ereğli'ye gelen başta öğrenciler olmak üzere misafirlere dağıtılarak Ereğli tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanmalıdır" diye konuştu.

Program, konuşmaların ardından hazırlanan sinevizyon gösterisi ve Türk Sanat Müziği konseri ile son buldu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünden Bugüne Ereğli Tarihi Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement