DÜSİAD, Libya'dan İş Bağlantıları ile Döndü - Son Dakika
Yerel

DÜSİAD, Libya'dan İş Bağlantıları ile Döndü

DÜSİAD, Libya\'dan İş Bağlantıları ile Döndü

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri, Mart ayında Libya'ya Pazar Araştırması ve İş Görüşmeleri gezisinde bulundu.

25.03.2014 11:11  Güncelleme: 11:22

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) üyeleri Mart ayında Libya'ya Pazar Araştırması ve İş Görüşmeleri gezisinde bulundu. Geziye 14 DÜSİAD Üyesi İşadamı ve işkadını katıldı.

Gerçekleştirilen geziden DÜSİAD üyesi işadamları Libya'daki iş ortamını ve pazarı görme fırsatı buldular. DÜSİAD'ın organizasyonu ile Libya'ya giden 14 kişilik heyete DÜSİAD Genel Sekreteri Nuri Türk Başkanlık etti. Türk, gezi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Libya'ya Pazar araştırması yapma amacı ile geldiklerini belirterek "Libya'yla ticaret dengesi, son yıllarda Türkiye lehine bir seyir izlemektedir. Yaşanan olaylar nedeniyle 2011'de Libya'ya ihracatımız 2010'daki 1 milyon 935 milyar Dolar seviyesinden (2010 yılı ithalatımız 426 milyon Dolar olmuştur) 765 milyon dolar seviyesine (ithalatımız 2011 yılında 140 milyon Dolara düşmüştür) gerilemiş, ancak 2012 Ocak-Mayıs döneminde yeniden yüksek bir ivme yakalanarak 873 milyon Dolar düzeyine (ithalat ise 2012 Ocak-Nisan döneminde 61,3 milyon Dolar olarak gerçekleşmiştir) ulaşılmıştır. İhracatımızda başlıca kalemleri sanayi ürünleri (makine, ulaşım araçları, dokumacılık ve hazır giyim, yarı mamuller, demir-çelik, kimyasallar, diğer tüketim malları vs.) ve gıda maddeleri, ithalatımızın tamamına yakınını ise petrol ve petrole dayalı ürünler oluşturmaktadır. İnşaat ekipmanı ve malzemeleri, otomotiv, mobilya, beyaz eşya, tekstil, gıda, elektrik ve elektronik ürünler alanlarında bu ülkeye ihracat için potansiyel olduğu düşünülmektedir. Önümüzdeki dönemde Libya'da çeşitli sektörlerde pek çok uluslararası fuar düzenlenmesi beklenmekte olup, firmalarımızın bu fuarlara katılmalarının yararlı olacağı değerlendirilmektedir" dedi.

DÜSİAD üyesi işadamı ve işkadınları ile yapılan Libya gezisinde önemli iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini de söyleyen Nuri Türk, "Düzceli üye firmalarımız çok önemli iş görüşmeleri yaparak belli bir mesafe kat ettiler. Değişik sektörlerdeki, iş adamlarımız firmaları dolaşarak, düzen ve gidişat hakkında bilgi sahibi oldular. Daha sonra yapılan iş görüşmelerinde ciddi firmalardan randevu teklifleri geldi. Düzce'ye gelecek Libyalı işadamları ile kesin anlaşmaların burada olacağını tahmin ediyoruz" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DÜSİAD, Libya'dan İş Bağlantıları ile Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement