Düzce'de Yılın Ahisi - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Yılın Ahisi

Düzce\'de Yılın Ahisi

Düzce'de 65 yıldır kunduracılık yapan 79 yaşındaki Osman Mutaf yılın Ahi'si seçildi.

18.09.2012 16:11

Düzce'de 65 yıldır kunduracılık yapan 79 yaşındaki Osman Mutaf yılın Ahi'si seçildi. Yeni dönemde ortaya çıkan ucuz ayakkabıların çok sağlıksız olduğuna dikkat çeken Yılın Ahi'si Osman Mutaf, tüketicilere "İşi bilene yaptırın" uyarısında bulundu.

Çalışmayı çok sevdiğini ve boş duramadığını söyleyen Yılın Ahi'si Osman Mutaf, kunduracılığın çok önemli bir meslek olduğunu vurguladı. Amacının para kazanmak değil zaman geçirmek olduğunun söyleyen Osman Mutaf şöyle konuştu: "Ben artık faal olarak çalışmıyorum. Zaman geçiriyorum diyelim. Amaç para kazanmak değil zaman geçirmek. Çalışmadan duramıyorum. Çalışmayı çok seviyorum. Dolayısıyla hala meslekten kopamadım."

Osman Mutaf, el yapımı ayakkabının her zaman fabrikasyondan daha sağlıklı olduğunu savunarak, "Ayak yapısı anormal olanlara özel ayakkabı yapıyoruz. Mes yapıyoruz. El yapımı ayakkabıda iş sahibi hataları bire bir görür bilir. Ancak fabrika yapımı ayakkabıda iş sahibi hataları bilmez. El yapımı ayakkabı fabrikasyondan her zaman daha sağlıklıdır"?dedi.

Ucuz ayakkabıların sağlık açısından sakıncalı olduğunun belirten Mutaf gençlere 'İşi bilene yaptırın' uyarısında bulunarak "Sağlam ayakkabı edinmek isteyen kişi suni malzemeden kaçacak. Güvenilir kişilerden alışveriş edecek. Ucuza mal edilen ayakkabılar sağlıklı olmuyor. Ayağı terletiyor, sıkıyor. Poşet giymiş gibi oluyorsun" diye konuştu.

Yılın Ahi'si seçilen Osman Mutaf Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende Düzce Vali Yardımcısı Miktat Alan'ın elinden plaketini aldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Yılın Ahisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement