Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörüne Vefa - Son Dakika
Yerel

Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörüne Vefa

Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörüne Vefa

Düzce Üniversitesinde Rektörlük görevi sona eren ve Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak meslek hayatına devam eden 2007-2015 Dönemleri Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’na, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda anlamlı bir emeklilik töreni düzenledi.

10.12.2015 14:07

Düzce Üniversitesinde Rektörlük görevi sona eren ve Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak meslek hayatına devam eden 2007-2015 Dönemleri Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'na, Cumhuriyet Konferans Salonu'nda anlamlı bir emeklilik töreni düzenledi.

Program, Üniversitenin kurulmasından bu güne kadar büyük emekleri olan Kurucu Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu anısına hazırlanan "Eğitime Adanmış Bir Ömür. Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu" isimli sinevizyon gösterimi ile başladı.

Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun Rektörlüğü döneminde 5 yıl boyunca Rektör Yardımcılığı görevini yürüten ve en yakın mesai arkadaşlarından olan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, ilk tanışmalarından bugüne kadar Kurucu Rektör ile ilgili düşüncelerini samimi bir üslupla ifade etti. Funda Sivrikaya Şereifoğlu'nun, dostlarının yanında dimdik duran, beraber yola çıktığı insanları yarı yolda bırakmayan, her zor duruma ve soruna dair mutlaka çözüm yolu bulan örnek bir kişi şeklinde tanımlayan Rektör Çakar, Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun Rektör olarak atanmasıyla Düzce'nin ve kendisini kaderinin değiştiğini sözlerine ekledi.

Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun güzel günler kadar zor zamanlar da yaşadığını belirten Rektör Çakar "Ancak dirayeti, Allah'a teslimiyeti, bu da bizim bu dünyadaki sınavımız felsefesi ile hepimizi bir arada tuttu ve kenetledi. Çalıştıkça, Üniversitemiz büyüdü, sıralamalarda adından söz ettiren, ödüller alan, yenilikçi ve girişimci bir kimliğe büründü. Vizyoner, gelişmeleri takip eden, fırsatları sezen, her durumda ne yapılacağına dair fikri olan, yılmayan, yorulmayan kişiliği ile Üniversitemizin yararı ve devletin menfaati için çalıştı. Hukuktan bir milim şaşmadan sözü her zaman kulağımızda ve en büyük ders niteliğindedir" şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Kurucu Rektöre hitaben "Saygıdeğer Rektörüm, can arkadaşım, emekliliğiniz vesilesi ile sizi bundan sonraki yaşamınıza uğurlarken sizi önce Allah'a sonra da kıymetli ailenize emanet ediyor, burada size her zaman vefalı olacak bir Üniversite olduğunu tekrar söylemek istiyorum. Üniversitemiz ve bizler üzerindeki hakkınızı helal edin. Çok sevdiğiniz Hz. Mevlana'nın sözleri ile Dostluk illa yan yana, diz dize olmak değildir. Asıl can cana, kalbe olmaktır. Her zaman kalbimizdesiniz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Düzce'ye 2015 Şubat ayında atandığını ifade ederek, Kurucu Rektörümüzün son sekiz ayında kendisi ile iyi diyaloglar içerisinde olduklarını söyledi. Kurucu Rektörümüzün yüzü millete dönük, değerli, Üniversitemize büyük katkı veren biri kişi olduğunu vurgulayan Kamil Erkut Güre, Kurucu Rektörümüzün ilişkilerinde yapıcı ve sonuç alıcı olduğunu da sözlerine ekledi. Ülkemizde aydınların yerel değerleri önemsemesi gerektiğini belirten Kamil Erkut Güre, hem yerel hem de evrensel olunabileceğini de dikkat çekti.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kurucu Rektörle birinci ve ikinci Belediye Başkalığı döneminde çalışma fırsatı yakaladığını ifade ederek, aile hayatında, eğitim hayatında ve yöneticilikte çok başarılı olduğunu söyledi. Mehmet Keleş, "Lastik çizmeyle girilen bir Üniversiteyi bilgi ve değer Üreten bir Üniversiteye dönüştürmek O'nun en büyük başarısıdır. Kendisiyle gurur duymaya devam edeceğiz. Bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum" dedi.

Kurucu Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, umduğundan çok farklı, çok duygulu ve güzel bir program hazırlandığını ifade ederek, emek veren herkese teşekkür etti. Üniversite için emek ve hizmet vermeye devam edeceğinin altını çizen Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Üniversitesi'ni samimiyetle seven ve destekleyen her kesimden insana teşekkürlerini arz etti.

Şerifoğlu, "Düzce Üniversitesi, Türkiye için model bir projedir. Şeffaf, liyakat bazlı, hukuktan bir milim şaşmadan bir sitem geliştirmeye çalıştık. Bir Rektörün tarafsızlığı son derece önemlidir. Sekiz yılımızı huzurla geçirmemizin en büyük sebebi tarafsızlığımızdır. Sevgiyle kalmanızı diliyorum. Hepinize gönülden teşekkür ediyorum" diyerek duygusal bir konuşma gerçekleştirdi.

Tören, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve protokol üyeleri tarafından Kurucu Rektöre, çalışma arkadaşlarının imzalarının da bulunduğu Üniversitenin panoramik fotoğrafının takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile verilen kokteylin ardından sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörüne Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement