Edirne haber: Edirne Eczacılar Odası Başkanı Kılıçcıgil: "Fiyat Farkları Her Geçen Gün Katlanarak Artıyor" - Son Dakika
Yerel

Edirne haber: Edirne Eczacılar Odası Başkanı Kılıçcıgil: "Fiyat Farkları Her Geçen Gün Katlanarak Artıyor"

Gelen Edirne haberine göre Edirne Eczacılar Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, 16 Ekim Pazar günü Ankara’da büyük eczacı mitingi olacağını söyledi. Kılıçgıgil, “Bugün hastalarımıza fiyat farkı çıkarmayan ilaç neredeyse kalmadı ve maalesef bu fiyat farkları her geçen gün katlanarak artıyor” dedi.

13.10.2022 16:57  Güncelleme: 17:07

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, 16 Ekim Pazar günü Ankara'da büyük eczacı mitingi yapılacağını söyledi. Kılıçgıgil, "Bugün hastalarımıza fiyat farkı çıkarmayan ilaç neredeyse kalmadı ve maalesef bu fiyat farkları her geçen gün katlanarak artıyor" dedi.

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, bugün Edirne Eczacılar Odası binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklamasında bulundu. Kılıçcıgil, "Hastalarımızın kaliteli ve güvenilir ilaca erişimindeki tek nokta olan eczanelere erişmemesinin, sağlık sistemimiz açısından da ciddi sorunlara neden olacağını, eczanelerin üstlendiği kilit rolün Covid- 19 pandemi sürecinde bütün netliğiyle ortaya çıktığını defalarca aktardık. Son dönemlerde sıklıkla yaşanan ve hastalarımızı ciddi şekilde mağdur eden ilaca erişim sorunlarına artık kalıcı bir şekilde çözümü kavuşturulmasını istiyoruz" diye konuştu.

"BİZLERİ HASTALARIMIZ İLE KARŞI KARŞIYA GETİRİYOR"

Kılıçcıgil, yaptığı açıklamada, sektörde kalıcı çözümler istediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Mesleğimize yapılan haksızlıklara 'dur!' demek için 16 Ekim Pazar günü Ankara'dayız.  Hastalarımızın en yakın sağlık danışmanı olarak yıllardır kamu yararına hizmet veren biz eczacılar, içinde bulunduğumuz zorlu koşulları ve yaşadığımız hak kayıplarını bütün ayrıntılarıyla defalarca duyurduk. Sorunlarımıza çözüm bulunmaması halinde ülkemizde faaliyet gösteren her iki eczaneden birinin kapanma noktasına geldiğini defalarca aktardık. Hastalarımızın kaliteli ve güvenilir ilaca erişimindeki tek nokta olan eczanelere erişmemesinin, sağlık sistemimiz açısından da ciddi sorunlara neden olacağını, eczanelerin üstlendiği kilit rolün Covid- 19 pandemi sürecinde bütün netliğiyle ortaya çıktığını defalarca aktardık. Son dönemlerde sıklıkla yaşanan ve hastalarımızı ciddi şekilde mağdur eden ilaca erişim sorunlarına artık kalıcı bir şekilde çözümü kavuşturulmasını istiyoruz.  Bugün hastalarımıza fiyat farkı çıkarmayan ilaç neredeyse kalmadı ve maalesef bu fiyat farkları her geçen gün katlanarak artıyor. Bu durum konu hakkında hiçbir sorumluluğumuz olmamasına rağmen eczanelerimizde bizleri hastalarımız ile karşı karşıya getiriyor.

"GÖRMEZDEN GELİNDİK, YOK SAYILDIK"

Stratejik personel olarak kamuda görev yapan meslektaşlarımızın uğradığı hak kayıplarının kabul edilemez olduğunu ifade ettik. Ama görmezden gelindik, yok sayıldık.  Şimdi halka en yakın sağlık hizmeti sunan eczacılar olarak açık bir şekilde ifade ettiğimiz taleplerimize karşılık bulamadığımız için sesimizi 16 Ekim Pazar günü Ankara'da gerçekleştireceğimiz Büyük Eczacı Mitinginde gerek kamuda gerek eczanelerinde gerekse ilaç sanayinde görev yapan meslektaşlarımızla birlikte sesimizi yükselteceğiz."

Edirne haber: Edirne Eczacılar Odası Başkanı Kılıçcıgil: "Fiyat Farkları Her Geçen Gün Katlanarak Artıyor"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Edirne haber: Edirne Eczacılar Odası Başkanı Kılıçcıgil: 'Fiyat Farkları Her Geçen Gün Katlanarak Artıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement