Eğiticiler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Eğiticiler Sertifikalarını Aldı

Eğiticiler Sertifikalarını Aldı

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce koordine edilen Aile Eğitim Programı’nı (AEP) başarıyla tamamlayan 50 meslek elemanı katılım belgelerini aldı.

09.12.2015 16:13

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce koordine edilen Aile Eğitim Programı'nı (AEP) başarıyla tamamlayan 50 meslek elemanı katılım belgelerini aldı.

16-20 Kasım ve 30 Kasım 4 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Aile Eğitim Programlarına katılan ve sertifika almaya hak kazanan 50 personel için sertifika töreni düzenlendi. Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda gerçekleştirilen sertifika törenine İl Müdürü Tekin Balcı, İl Müdür Yardımcısı Yüksel Kıyak, Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası Müdürü Cemal Bulut, Atakum Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Emin Aydın, Çocuk Yuvası Müdür Yardımcısı Hayriye Dizdar ve meslek elemanları katıldı.

Konuşmasında aile eğitim programının önemine değinen Balcı, "Aile Eğitim Programı ülkemizde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için ailelerin; eğitim ve iletişimi, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam becerilerinin artırılmasına, ailelerin sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır" diye konuştu.

Eğitimler neticesinde Samsun'da ihtiyacı karşılayacak düzeyde eğitici sayısına ulaştıklarını ifade eden Balcı, "Siz eğitimcilerden isteğimiz halk eğitimlerine ağırlık vermeniz ve vatandaşın bu konudaki bilinç düzeyini yükselterek farkındalık oluşturmanızdır" dedi.

Eğitici Sertifikası almaya hak kazanan 50 personelin katılım belgeleri, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ve İl Müdür Yardımcısı Yüksel Kıyak tarafından verildi. İl Müdürü Tekin Balcı ayrıca kurum dışından gelerek eğitimlere destek veren eğitimcilere de teşekkür belgesi takdim etti.

İki ayrı etapta tamamlanan eğitici eğitimlerinde 50 meslek elemanına(sosyal çalışmacı, psikolog, öğretmen vs.) aile eğitim ve iletişimi, hukuk, sağlık, medya ve iktisat başlıklarını içeren 5 alandan madde kullanım riski ve madde bağımlılığından korunma, çocuk ve ergen sağlığı, evlilik ve aile hayatı, bilinçli medya kullanımı, üstün yetenekli çocuklar ve aileleri, internet ve aile gibi 26 farklı modül uzmanlar tarafından tanıtıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğiticiler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement