Eğitim-Sen'den 4+4+4 Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Sen'den 4+4+4 Tepkisi

Eğitim-Sen\'den 4+4+4 Tepkisi

Eğitim-Sen Şube Başkanı Sedat Ünsal, düzenlenen basın açıklamasında eğitim sisteminin 4+4+4 sistemine geçilmesi çalışmalarına tepki gösterdi.

23.02.2012 14:17

Eğitim-Sen Şube Başkanı Sedat Ünsal, düzenlenen basın açıklamasında eğitim sisteminin 4+4+4 sistemine geçilmesi çalışmalarına tepki gösterdi.

Sivas Caddesi'nde bulunan şube bisanının önünde Eğitim-Sen Şube üyeleri adına açıklama yapan Şube Başkanı Sedat Ünsal, AK Parti hükümetinin zorunlu eğitimi 12 yıla çıkarmadığını, aksine eğitimi 4 yıla indirdiğini ileri sürdü. Ünsal, "AK Parti, iktidarda olduğu 9 yıl içinde, eğitim sistemini okul öncesinden yükseköğretime kadar kendi siyasal-ideolojik çizgisine uygun olarak biçimlendirmeye çalışmıştır" diyerek şu şekilde konuştu:

"Yıllardır sürekli değiştirilen eğitim politikaları nedeniyle eğitim sisteminin yap-boz tahtasına çevrilmesi yetmiyormuş gibi şimdi de bizzat iktidar partisinin önerisiyle zorunlu eğitimin kendi içinde kademelendirilerek 12 yıla çıkarılacağı iddia edilmektedir.

Hükümetin hedefi Türkiye'de zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması değil, Başbakan'ın bir süredir dile getirdiği 'dindar nesil yetiştirmek istiyoruz' ifadesine uygun bir eğitim sistemi uluşturmaktır. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasının bu amacı gerçekleştirmek için bir kılıf olarak kullanılması, iktidar partisinin pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da samimi olmadığını göstermektedir." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim-Sen'den 4+4+4 Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement