Eğitimde Bilge Hareketi' Projesi Marmaris'te Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Eğitimde Bilge Hareketi' Projesi Marmaris'te Tanıtıldı

Eğitimde Bilge Hareketi\' Projesi Marmaris\'te Tanıtıldı

Eğitimde bilgi-beceri sahibi, iletişim kabiliyeti güçlü, liderlik özelliği taşıyan, görgü kurallarını önemseyen erdemli bireyler yetiştirmenin amaçlandığı “Muğla Eğitiminde BİLGE Hareketi” faaliyetleri, iki yıl süreyle Muğla’daki eğitim kurumlarında uygulanacak.

30.01.2014 00:15

Eğitimde bilgi-beceri sahibi, iletişim kabiliyeti güçlü, liderlik özelliği taşıyan, görgü kurallarını önemseyen erdemli bireyler yetiştirmenin amaçlandığı "Muğla Eğitiminde BİLGE Hareketi" faaliyetleri, iki yıl süreyle Muğla'daki eğitim kurumlarında uygulanacak. Bilgi, iletişim, liderlik, görgü ve erdem olmak üzere beş başlık ve bu başlıklar altında toplanan 12 ayrı ana faaliyetten oluşan "BİLGE" Hareketi'nin Marmaris tanıtımı, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar tarafından yapıldı.

"Muğla Eğitimde BİLGE Hareketi" Marmaris tanıtım toplantısı Marmaris 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Toplantı Salonu'nda yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Zekeriya Çınar, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Murat Eskiakgün ve Ayşegül Kıvrak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibi, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Okul Aile Birlikleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda BİLGE Hareketinin 12 alt projesi anlatıldı.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında öğrencilerin sosyal hayata kazandırılması için projelerin önemine değindi. Sanal dünyanın önemsiz olmadığını ama gerçek arkadaşlarla oynamak varken, sanal arkadaşlarla vakit geçirmenin günümüzün en büyük handikaplarından birisi olduğunu belirtti.

Çınar, BİLGE Hareketinde yer alan projeler ile çocuklara hitap eden, onların sağlam bir bilimsel eğitimin yanında güçlü karaktere sahip, toplumsal sorumluluklarının farkında, yardımlaşma duygularına sahip erdemli bireyler olması için aktiviteler planlandığını söyledi. Salondan gelen soruları da cevaplayan İl Milli eğitim Müdürü Çınar, İlçe Öğrenci Meclisi ile toplantı yaparak, öğrenci gözüyle Marmaris eğitiminin sorunlarını dinledi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitimde Bilge Hareketi' Projesi Marmaris'te Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement