Elazığ'da Besicilere "Hayvan Nakil Eğitimi" Verildi - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Besicilere "Hayvan Nakil Eğitimi" Verildi

Elazığ\'da Besicilere "Hayvan Nakil Eğitimi" Verildi

Elazığ'da besiciler ile hayvan satışı ve taşımacılığı yapan kişilere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce "hayvan nakil eğitimi" verildi.

31.12.2013 17:38

Elazığ'da besiciler ile hayvan satışı ve taşımacılığı yapan kişilere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce "hayvan nakil eğitimi" verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz, yaptığı yazılı açıklamada, "Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği" ve "Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Denetlenmesi ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" gereği, 25 Aralık'ta Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürlüğünde, 26 Aralık'ta ise Karakoçan'da veterinerler tarafından 335 kişiye eğitim verildiğini belirtti.

Eğitimlerin devam edeceğini ifade eden Kaygusuz, eğitimler sonrası yapılacak sınavda başarı gösterenlere hayvan taşımacılığı, bakımı ve satışı konusunda yeterlilik belgesi verileceğini kaydetti.

Kaygusuz, belgesi olmayanların, 1 Ocak 2014'ten itibaren hayvan taşımacılığı ve alım-satımı yapamayacağını hatırlattı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Besicilere 'Hayvan Nakil Eğitimi' Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement