Elazığlı Taksici: "Bizi Aşan Bir Düzenin İçerisine Girdik,Günden Güne Varımızı Yiyerek Eriyoruz" - Son Dakika
Yerel

Elazığlı Taksici: "Bizi Aşan Bir Düzenin İçerisine Girdik,Günden Güne Varımızı Yiyerek Eriyoruz"

Elazığ’da 25 yıldır taksi işletmeciliği yapan Ayhan Özcan, hem ticari esnafın hem de vatandaşın sürekli yapılan zamlardan mağdur olduğunu dile getirdi. Taksici esnafının en büyük sıkıntılarının akaryakıt, sigorta ve kasko giderleri olduğunu belirten Özcan, "Bizi aşan bir düzenin içerisine girdik. Yani vatandaş da haklı olarak 'ücretlerimiz neden arttı' diyor. İnanın bizim de esnaf olarak bu zam curcunasının içinden çıkabilecek durumumuz kalmadı. Günden güne varımızı yiyerek eriyoruz" dedi.

19.12.2022 12:16  Güncelleme: 12:29

Elazığ'da 25 yıldır taksi işletmeciliği yapan Ayhan Özcan, hem ticari esnafın hem de vatandaşın sürekli yapılan zamlardan mağdur olduğunu dile getirdi. Taksici esnafının en büyük sıkıntılarının akaryakıt, sigorta ve kasko giderleri olduğunu belirten Özcan, "Bizi aşan bir düzenin içerisine girdik. Yani vatandaş da haklı olarak 'ücretlerimiz neden arttı' diyor. İnanın bizim de esnaf olarak bu zam curcunasının içinden çıkabilecek durumumuz kalmadı. Günden güne varımızı yiyerek eriyoruz" dedi.

Elazığ'da 25 yıldır taksi işletmeciliği yapan Ayhan Özcan, "Biz yeni yıla korkarak giriyoruz. Aşmamız lazım. Vatandaş olarak yeni yıla bir nebze sevinç, heyecanla girmemiz gerekirken, biz vergilerin altından nasıl kalkacağız korkusuyla giriyoruz" ifadelerini kullandı.

"GÜNDEN GÜNE VARIMIZI YİYEREK ERİYORUZ"

Taksici esnafının en büyük sıkıntısının akaryakıt gideri olduğunu ifade eden Özcan, zorunlu trafik sigortası ve Kasko giderinin de altından kalkılamayacak hale geldiğini söyledi. Özcan sözlerine şöyle devam etti:

"Elazığ'da İstasyon Caddesi'nde ticari taksi işletmecisi olarak faaliyet göstermekteyiz. Sektörde büyük sıkıntılar çekmekteyiz. Sıkıntılarımızın yegane sebeplerinden biri akaryakıt. Akaryakıt gözle görünen kısmı. Görünmeyen tarafı, benim arabamın normal zorunlu trafik sigortası fahiş fiyatta. Benim arabamın kaskosu ulaşılmayacak derecede. Bir inceleme yaptım ki aracımı kasko yaptırayım. Kaskoya sorduktan sonra bize gelen cevap, yanlış anımsamıyorsam, 27 bin lira ya da 30 bin lira bandındaydı. 30 bin lira bandında zaten ben kasko yaptırsam kazandığımı kaskoya yatırmam gerekir. Bizi aşan bir düzenin içerisine girdik. Yani vatandaş da haklı olarak 'ücretlerimiz neden arttı, neden biz bir sıkıntı çekiyoruz' diyor. İnanın biz de esnaf olarak bu zam curcunasının içinden çıkabilecek durumumuz kalmadı. Günden güne varımızı yiyerek eriyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.

"HEM VATANDAŞ HEM ESNAF YENİ YILA KORKARAK GİRİYORUZ"

Öte taraftan en büyük sıkıntılarımızdan biri, yani şu anda bize gelen duyumlar çerçevesinde yıl başı itibarıyla MTV'lerimize yüzde 60 gibi bir zam olacağı gibi bir duyum aldık. Benim burada hükümetimden şöyle bir ricam olsun. Bu zamlara bir el atsın. Biz yeni yıla korkarak giriyoruz. Aşmamız lazım. Vatandaş olarak yeni yıla bir nebze sevinç, heyecanla girmemiz gerekirken, biz vergilerin altından nasıl kalkacağız korkusuyla giriyoruz. İnşallah ki hükümetimizden bu konuda haklı olarak beklentimiz var. Büyük bir beklentimiz var. Kuvvetli bir hükümetimiz var. Bu işlere bir el atması yönünde bizim de talebimiz var. İnanın ticari esnaf olarak eziliyoruz, ticari esnaf olarak büyük bir beklenti içindeyiz. Bunu vatandaş olarak da bekliyoruz. Devletin küçük esnafları olarak da çok büyük bir beklenti içindeyiz. Bizim sorunumuzu kredi çözmez. Bazı kesimlerde yok kredi kullanın deniyor. Kredi, tabiri caizse yangının üzerine benzin dökmek ile o iş çözülmez. Kredi dediğiniz zaman bu işin önü açılmadıktan sonra kazanamadıktan sonra kredi batağına girmenin bir çözüm olacağını ben sanmıyorum."

orum."

Elazığlı Taksici: "Bizi Aşan Bir Düzenin İçerisine Girdik,Günden Güne Varımızı Yiyerek Eriyoruz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Elazığlı Taksici: 'Bizi Aşan Bir Düzenin İçerisine Girdik,Günden Güne Varımızı Yiyerek Eriyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement