En Neşeli Yetenek Keşfi - Son Dakika
Yerel

En Neşeli Yetenek Keşfi

En Neşeli Yetenek Keşfi

Avrupa ve ABD'de 4-6 yaş arası çocukların hangi spor dalına eğilimli olduğunu bilimsel olarak belirleyen "hareket eğitimi kursu", İzmir'de başlandı.

14.11.2012 15:06  Güncelleme: 15:10

Avrupa ve ABD'de 4-6 yaş arası çocukların hangi spor dalına eğilimli olduğunu bilimsel olarak belirleyen "hareket eğitimi kursu", İzmir'de ilk kez Gaziemir Belediyesi tarafından verilmeye başlandı.

Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği bünyesinde açılan ve 4-6 yaş arası çocukların hangi spor dalına eğilimli olduklarını bilimsel olarak belirleyen 'hareket eğitimi kursuna' büyük ilgi gördü. Avrupa ve ABD'de uzun yıllardır uygulanan yöntem, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu Adnan Yahşi tarafından İzmir'e de taşındı. Celal Bayar Üniversitesi'nde 'hareket eğitimi' üzerine yüksek lisans yapan Yahşi'nin verdiği eğitime, anne-babaların da çocuklarıyla katılabilmesiyle bir başka ilk gerçekleştirildi.

Halen 40'a yakın çocuğun anne ya da babasıyla birlikte katıldığı kursta, çocukların kuvvet, sürat, çabukluk, dayanıklılık ve algılama gibi 'motorsal becerileri', çeşitli sportif aktivitelerle test ediliyor. Çocukların aynı zamanda anne-babalarıyla kaliteli ve etkin zaman geçirmelerini de sağlayan kursta neşe dolu saatler geçiriliyor. Eğitmen Yahşi, sporun insan hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğuna değinip, "Ancak çocukları sevmedikleri ya da yetenekleri olmadığı bir alana zorlamak, onların spordan nefret etmelerine yol açıyor" diyor.

Dünyada spora başlama yaşının çok erken olduğunu dile getiren Yahşi, "Bazı spor dallarında çocuklar henüz 2 yaşında sporla tanışıyor. Önemli olan çocuğun motorsal becerilerinin doğru olarak belirlenmesi, hangi spor dalına yeteneğinin olduğunun ortaya çıkarılması. Kursun bir başka özelliği, anne-babaların, çocuklarla doğru ve etkin iletişim kurmalarını sağlaması. Hemen hepsi burada yaptıkları hareket eğitimini evlerinde da uygulamaya başladı" dedi.

Kursa katılan anne-babalar ise, amatör spora verdiği destekten ötürü Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel En Neşeli Yetenek Keşfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement