Engelliler Federasyonu'nda Yeni Başkan Mürşit Atlıakın - Son Dakika
Yerel

Engelliler Federasyonu'nda Yeni Başkan Mürşit Atlıakın

Engelliler Federasyonu\'nda Yeni Başkan Mürşit Atlıakın

Bursa’da geçen yıl kurulan Engelliler Federasyonu’nun olağanüstü genel kurul toplantısında yeni başkan Mürşit Atlıakın oldu.

11.03.2014 14:54

Bursa'da geçen yıl kurulan Engelliler Federasyonu'nun olağanüstü genel kurul toplantısında yeni başkan Mürşit Atlıakın oldu.

Ördekli Kültür Merkezi'ndeki kongrenin divan başkanlığını Ayhan Zembilci yaparken, kongreye Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr. Sunay Özkul da katıldı. Yeniden aday olmayan kurucu başkan Ünal Şipkan, yaptığı konuşmada, federasyonu 6 dernekle kurduklarını belirterek, "Daha sonra 6 derneğin daha katılması ile dernek sayımızı 12'ye çıkardık. Yeni katılan dernek delegelerimizin de yönetimde görev alması için olağanüstü kongre kararı aldık" dedi.

10 yıldan bu yana engelli camiaları ile iç içe olduğunu belirten Şipkan, "Bu zaman zarfında yaptığımız çalışmalarla engellilerin meselelerine çare bulmak için çabaladık. Birçok konuda da başarılı olduğumuzu belirtebilirim. Bundan sonra da her ne kadar yönetimde görev almasam da verilecek her görevi emir kabul ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr. Sunay Özkul da, dünya var oldukça sıkıntıların bitmeyeceğini belirterek, "Bakanlığımız bu meseleleri bitirmek için ciddi çalışmalar yapıyor. Şu an engelli vatandaşlara uygun olmayan kamu binaları ve yollarımızı tespit ediyoruz. Bunlarla ilgili ciddi çalışmalarımız olacak" dedi.

Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ise, "Birlikten kuvvet doğar. Bir olursanız daha güçlü olursunuz. Bu birlikteliğinizi daha da güçlendirerek devam edin. Haklarınızı öğrenin ve arayın. Bize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Daha sonra yapılan seçimlerde Mürşit Atlıakın başkanlığında yeni yönetim şu isimlerden oluştu: İsmail Altın, Harun Sak, İdris Göz, Metin Ayan, Hürriyet Aslıkara ve Tayfun Turgut.

Denetleme kuruluna ise Erdoğan Bıçak, Hasan Duman ve Mustafa Tıkız seçildi. Ünal Şipkan şeref başkanı olurken, Ayhan Zembilci de genel sekreterliğe getirildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelliler Federasyonu'nda Yeni Başkan Mürşit Atlıakın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement