Ereğli'de 33 Bin Öğrenci ile Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de 33 Bin Öğrenci ile Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açıldı

Ereğli\'de 33 Bin Öğrenci ile Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açıldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılına 145 okulda 33 bin öğrenci ile başlandı.Kdz.

16.09.2013 16:48

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılına 145 okulda 33 bin öğrenci ile başlandı.

Kdz. Ereğli ilçesinde 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle törenler düzenlendi. Ereğli'de ilk tören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç'ın Atatürk anıtına çelenk koyması ile başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından sona erdi. Ereğli'de ikinci tören ise Ereğli Kaymakamlığında yapıldı. Kaymakam İbrahim Çay yeni eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç, ilçe milli eğitim şube müdürleri ile okul müdürlerini makamında kabul etti. Kaymakam Çay burada yaptığı konuşmada yeni eğitim öğretim yılının öğretmen, öğrenci, veliler ile tüm milli eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Amaçlarının Ereğli'de hem hizmet alanların hem de hizmet sunanların kaliteli bir eğitimi yakalamaları olduğunu belirten Çay, bu nedenle okullardaki fiziki şartları iyileştirmek, derslik sayısını artırmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Ereğli'de okul ve derslik yapımına katkı sunan hayırseverlere teşekkür eden Çay "Kısa bir süre içinde, 57 tane özellikle ilkokullarımızın, köylerdeki birleştirilmiş sınıfların hayırsever vatandaşlar tarafından geçen sene tamiri yapılmıştır. Yine okul listesine baktığımızda, hayırsever vatandaşların ön sırada olduğunu görmekteyiz. Kısa zaman içinde milli eğitim müdürümüz ve bizlerin hayırsever vatandaşlarla yapmış olduğu temaslar neticesinde de gene ilçemizde duyarlı hayırsever vatandaşlarımız tarafından ihtiyacımız olan bölgelerde okul yapımını da kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili Turgut Reis'in önünde anaokulu, Oğuzlar tarafından yeni bir okul yapılacak. İsmini henüz açıklayamayacağım bazı hayırsever vatandaşlarımızla da temaslarımız devam etmektedir.

Her zaman olduğu gibi ilçemizde eğitim ve öğretimin en iyi şekilde yürüdüğünden hiç kuşkumuz yoktur. Bunda en büyük emek de sizlerindir. Gerçekten okul müdürü arkadaşlarımız, öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle güzel bir ortamda, birlik ve beraberlik içinde hizmetlere devam etmektedir. Amacımız bize emanet edilen yavrularımızın Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda güzel bir eğitim almaları, cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim alarak cumhuriyete en iyi şekilde sahip çıkacaklarına hiç kuşkumuz yoktur" dedi.

EĞİTİM- ÖĞRETİM 33 BİN ÖĞRENCİ İLE BAŞLADI

Kdz. Ereğli ilçesi genelinde 145 okulda 33 bin öğrencinin bu yıl eğitim-öğretime başladığını ifade eden Çay sözlerini şu şekilde sürdürdü: "2013-2014 Eğitim Öğretim yılını açarken, ilçemizdeki mevcut durumu gözden geçirecek olursak, şu anda Ereğli'deki okullarımızda 33 bin civarında öğrenci ders başı yapacaktır. İlçemizde yeni açılan okullarımızla beraber 145 kurumumuzda okulumuzda eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunulacaktır. İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi. Mevcut lisemizin inşaatı devam etmektedir. Geçici olarak bu sene Kadri Yılmaz lisemize aldık öğrencilerimizi. Okul müdürümüz aynı zamanda yetkilidir. Kayıtlarımız başlamıştır. Şu anda bir sorunumuz yok. Bunun yanında Kepez'de yine ilköğretim okulunu yıktık. 24 derslikli bir okulumuz bitim aşamasına geldi. Kısa zamanda yer teslimi yapılarak orayı da faaliyete geçireceğiz. Bunun yanında bu eğitim yılında ilçemizde, köylerimizde 9 okulumuz programa alındı. Bununla ilgili arsa çalışmalarımız devam etmektedir. Bunlar da tamamlandığı taktirde bölgemizde okul sıkıntısı giderilmiş olacaktır. Amacımız hem hizmet alanların, hem sunanların kaliteli bir eğitimi yakalamaları. Bunun için de fiziki mekanlar çok önemlidir. Derslik sayısını arttırarak, mevcut öğrenci sayısını 30'lara çekerek eğitim ve öğretimde daha da kaliteyi yakalamak için, başta valimiz, sayın valilerimiz, hayırseverlerimiz, okul müdürlerimiz, birlik ve beraberlik içinde sorunları aşacağız. Ben bize destek veren valimiz, milletvekillerimiz, hayırseverlerimiz ve en büyük emeği olan okul müdürlerimize teşekkür ediyorum."

Ereğli'de Kız Meslek Lisesi ile İmam Hatip Lisesi'nde devam eden bir tadilat çalışması olduğunu, bunların da en kısa sürede bitirilmeye çalışıldığını anlatan Çay kısa süre önce vefat eden Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Eşref Akşan'a Allah'tan rahmet ailesine ve tüm eğitim camiasına baş sağlığı diledi.

Kaymakam Çay'a eğitime verdikleri önem ve desteklerinden ötürü teşekkür eden Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç hedeflenen eğitim seviyesine gelinmesi için tüm milli eğitim camiası olarak var güçleri ile çalışacaklarını söyledi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de 33 Bin Öğrenci ile Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement