Erzurum'un kurtuluşu yılı anısına doğadan yapılan maket lambader ilgi odağı oldu - Son Dakika
Yerel

Erzurum'un kurtuluşu yılı anısına doğadan yapılan maket lambader ilgi odağı oldu

Erzurum\'un kurtuluşu yılı anısına doğadan yapılan maket lambader ilgi odağı oldu

Erzurum'un Uzundere ilçesinde yaşayan maket sanatçısı Lokman Kalaycı, Erzurum'un kurtuluşu yılı olan 1918'i simgeleyen doğal malzemelerden yapılan maket lambaderi 13 günde tamamladı. Kalaycı, eserin hem tarihini yaşatmayı hem de sanatseverlere eşsiz bir eser sunmayı hedeflediğini belirtti.

07.04.2024 09:56

Erzurum'un Uzundere ilçesinde yaşayan maket sanatçısı Lokman Kalaycı, Erzurum'un kurtuluşu yılı anısına doğadan topladığı parçalarla özel bir eser yaptı.

Lokman Kalaycı'nın tamamen doğal malzemelerden, geri dönüşüm noktasında farkındalık oluşturmak için yaptığı ve 1918 parçadan oluşan maket lambader ilgi odağı oldu. Yaptığı esere bir çok kişinin talipli olduğunu belirten Kalaycı, Erzurum'un kurtuluşu yılı olan 1918'i simgeleyen maketi 13 günde tamamladığını ifade etti.

Lokman Kalaycı, bu özel eseriyle hem Erzurum'un tarihini yaşatmayı hem de sanatseverlere eşsiz bir eser sunmayı hedeflediğini belirterek, "Erzurum'un kurtuluşu anısına 1918 parçadan oluşan maketi yaptım. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu maketimde tamamen doğal malzemelerden, ayva ağacı ve yaprak kırıntılar kullanıdm. Aynı zamanda kullandığım ağaçlar da sıfır budak barındıran seçmece ve kaliteli malzeme kullanıyorum. Maketi on üç günde tamamladım. Özgün bir çalışma oldu." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum'un kurtuluşu yılı anısına doğadan yapılan maket lambader ilgi odağı oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement