Eski Bakan Çorlu'da Konferans Verdi - Son Dakika
Yerel

Eski Bakan Çorlu'da Konferans Verdi

Eski Bakan Çorlu\'da Konferans Verdi

Çorlu'da Türk Ocakları Derneği 'Türk Kimliği' konulu bir konferans düzenledi.

17.06.2013 10:12

Çorlu'da Türk Ocakları Derneği 'Türk Kimliği' konulu bir konferans düzenledi. Konferansta konuşan Sadi Somuncuoğlu, "Türk kimliği yok olma durumu ile karşı karşıya. Bu konuda sadece Kandil, Londra, Tel-Aviv, Brüksel Türk kimliğini yok etmeye çalışmıyor. TBMM'de kimliğimizi yok etmeye çalışıyor" iddiasında bulundu.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda konferansa konuşmacı olarak Devlet Eski Bakanı Sadi Somuncuoğlu katıldı. Konferansı dinlemeye Türk Ocakları Çorlu Şube Başkanı Macit Sormageç, Lüleburgaz Şube Başkanı Av. İbrahim Güleryüz Tekirdağ Türk Ocağı Başkanı Bayram Akbulut, Tekirdağ Kamu Sen İl Başkanı Muzaffer Doğan, Türk Ocakları Marmara Bölge Başkanı Ahmet Selçuk Can, BBP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan ve yaklaşık 250 kişi katıldı. Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını Türk Ocakları Derneği Çorlu Şube İlçe Başkan Yardımcısı Kemal Aktaş yaptı. Türk Ocaklarının kuruluşu hakkında bilgiler verirken amacını da şu sözlerle açıkladı. "Türk ocakları milli kültürün, ahlak ve fikir hayatının geliştirilmesi, milli birliğin kuvvetlendirilmesi, toplum yapısının sağlamlaştırılması ve Türklüğün yüceltilmesi amacı ile kurulmuştur" diye konuştu. Milli kimliği tehdit eden hadiselerin olduğuna dikkat çeken Sadi Somuncuoğlu, kimliğin yok edilmesi ile karşı karşıya olunduğunu ileri sürdü. Sadi Somuncuoğlu; "Türk kimliği yok olma durumu ile karşı karşıya. Bu konuda sadece Kandil, Londra, Tel-Aviv, Brüksel Türk kimliğini yok etmeye çalışmıyor. TBMM'de kimliğimizi yok etmeye çalışıyor. Bu vatanı biz kolay teslim almadık. Binlerce yıldır süren Tük kimliğimizin yok olmasını TBMM'deki bir avuç insanın eline bırakamayız" şeklinde konuştu.

TERÖR OLAYLARININ ARKASINDA ÜLKEYİ BÖLMEK VAR

Terör olaylarının arkasında ülkeyi bölme hedefi olduğunu belirten Sadi Somuncuoğlu; "Neden sadece Müslüman ülkelerde kan akıyor. Neden emperyalist ülkelerde kan akmıyor. Müslüman ülkelerin karışması için emperyalist ülkeler, para veriyor, silah veriyor ve o ülkedeki insanları uyuşturuyorlar. Ancak bunu kimse görmüyor. Bizim görmemiz lazım. AB'ye alacağız aldatmaları ile demokrasi ve özgürlük adı altında egemenliğimizi elimizden almak için her yolu deniyorlar" dedi.

DEVLETİN İÇİNDE DEVLETÇİKLER KURUYORLAR

Devletin içerisinde "devletçikler" oluşturulmaya çalışıldığını öne süren Sadi Somuncuoğlu; "Biz devletin içerisinde "devletçikler" oluşursa bölünme olur diyoruz. Onlar ise "büyüyoruz" diyorlar. Bugün devletimizin tepesinde horon oynuyorlar. "Demokrasidir olur" diyorlar. Anayasa'dan Türk kimliğini çıkarmaya çalışıyorlar. Türk kimliğinin kaldırılması ile birlikte Kandil'dekiler inecek ve siyaset yapmalarının önü açılacaktır" iddiasında bulundu.

BENİM CANIMI ALIYORLAR

Yaşanan bu sürecin çok can yakan bir durum olduğunu ifade eden Sadi Somuncuoğlu; "Bu demokratikleşme benim canımı alıyor, vatanımı alıyor. Bizim vatanımızı savunmak gibi bir görevimiz var. Kimseyi incitmeden bu yaşanan sürecin çok tehlikeli olduğunu anlatın" ifadelerini kullandı. Program sonra Çorlu Türk Ocakları Şube Başkan Yardımcısı tarafından günün anısına Sadi Somoncuoğlu'na plaket veridi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Bakan Çorlu'da Konferans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement