Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği'nden "Çanakkale ve Vatan" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği'nden "Çanakkale ve Vatan" Konferansı

Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği\'nden "Çanakkale ve Vatan" Konferansı

Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, Yrd. Doç. Dr. Volkan Marttin’in konuşmacı olarak katıldığı ’‘Çanakkale ve Vatan’‘ konulu bir konferans düzenlendi.

17.03.2017 12:18

Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, Yrd. Doç. Dr. Volkan Marttin'in konuşmacı olarak katıldığı "Çanakkale ve Vatan" konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı. Çanakkale Şehitleri ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından 'Dur Yolcu' isimli şiiri okuyan Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Doğanses, "Dünü bilmeyen bugünü anlayamaz; bugünü anlamayan yarını göremez, yarını inşa edemez; hatta dünden gelen hamlelerin nedenlerini bile düşünemez. Biz de dernek olarak tarih bilincimizi geliştirmek adına konferanslar düzenlemekteyiz" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Volkan Marttin ise konferansta, Çanakkale'nin bir Türk zaferi olduğunu belirterek, "Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Mustafa oğlu Bigalı Mehmet Çavuş, Tophaneli Yüzbaşı Hakkı, Abdurrahman oğlu Koca Seyyid Onbaşı, Ezineli Yahya Çavuş, Binbaşı Mahmut Sabri, Mehmet oğlu Eskişehirli Abdurrahman, Maksud oğlu Eskişehirli Binbaşı Hüseyin Hilmi, Yüzbaşı Faik, Ibradalı İbrahim gibi daha nice Çanakkale kahramanı, din-i millet ve vatan uğrunda üzerilerine düşen bu ulvi vazifeyi hakkıyla yerine getirmiştir. Yenilmez armadayı mağlup eden, karşısındakine, dahi cesareti, nezaketi, savaş hukukuna riayeti, milli duyguları en açık ifadesiyle gösteren kahraman Türk askeri, tarihin altın sayfalarında yerini almıştır. Çanakkale'de savaşan her Türk askerinin ölüme koşarcasına gitmesi Osmanlı ordusunda bulunan yabancı subaylar başta olmak üzere tüm subayların hayret ve takdirini celb etmiştir. Türk askerindeki bu yüksek ruhun zaferin kazanılmasında etkisi büyüktür. Düşmanlarıyla aslanlar gibi dövüşen, toprağın üstünü 3 cm kalınlığında çelikle kaplayacak oranda atılan mermilerden çekinmeden büyük metanet ve tevekkülle ölüme koşan pak alınlı şehitlerimiz ile, gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz" dedi.

Konferansın sonunda, Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Doğanses, Yrd. Doç. Dr. Volkan Marttin'e plaket takdim etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği'nden 'Çanakkale ve Vatan' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement