Eskişehir'de Kadın Çiftçilere Süs Bitkisi Yetiştirme Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Kadın Çiftçilere Süs Bitkisi Yetiştirme Eğitimi Verildi

Eskişehir\'de Kadın Çiftçilere Süs Bitkisi Yetiştirme Eğitimi Verildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Sarıcakaya ve Mihalgazi'den gelen kadın çiftçilere süs bitkisi yetiştirme eğitimi düzenledi. Kadın çiftçiler, seralarda teorik ve uygulamalı eğitim alarak çiçek yetiştirme konusunda bilgi sahibi oldu.

28.02.2024 15:39  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından Sarıcakaya ve Mihalgazi'den gelen kadın çiftçilere yönelik "Süs Bitkisi Yetiştirme Eğitimi" düzenlendi.

EBB Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, fidanlık üretim alanlarındaki seralarda yıllık 1 milyon adet çiçek üretimi yaparak Eskişehir'i güzelleştirmeye devam ederken eğitim faaliyetlerini de aralıksız sürdürüyor. Başta ilk ve orta dereceli okullardan gelen öğrenciler olmak üzere üretim yapılan seralarda eğitim ve teknik gezilere ev sahipliği yapan Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, son olarak Sarıcakaya ve Mihalgazi'den gelen 45 kadın çiftçiye "Süs Bitkisi Yetiştirme Eğitimi" verdi.

İlk olarak seralarda üretim aşamalarını teorik olarak dinleyen kadın çiftçiler, daha sonra çiçek tohumu ekimi yaparak sulama ve bitki bakımı gibi birçok konuda uygulamalı eğitim aldı. Büyükşehir yetkilileri, kadın çiftçileri süs bitkilerinin çoğaltımı ve yetiştiriciliğinde gerekli malzeme ile ekipmanlar hakkında da bilgilendirerek merak ettikleri soruları yanıtladı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Kadın Çiftçilere Süs Bitkisi Yetiştirme Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement