Eskişehirli Şairler ve Ozanlardan Şiir ve Türkü Şöleni - Son Dakika
Yerel

Eskişehirli Şairler ve Ozanlardan Şiir ve Türkü Şöleni

Eskişehirli Şairler ve Ozanlardan Şiir ve Türkü Şöleni

Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) üyeleri tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı münasebetiyle şiir ve türkü şöleni düzenledi.

18.05.2016 12:09

Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) üyeleri tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı münasebetiyle şiir ve türkü şöleni düzenledi.

Bununla ilgili açıklama yapan EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar,"Sözün en ahenkli, en dokunaklı halidir şiir. Şairin sözleri, sağ yanından süzülerek dimağına geliyor, oradan da kaleminin ucundan satırlara damıtılıyorsa o şiir yüreğe işler. Dünya güzelleşecekse, bu kaliteli şairlerin şiirleriyle mümkündür. Şiirsellikten koparılmış bir dünya, tüm insanlığın mezarını kazmak anlamına gelir. Şiir, toplumun ruhudur, direncidir. Şiirin durduğu yer, toplumun da durduğu yerdir. 'Gençlik ve Geleceğimiz' bizim için önemlidir. Gençlerimize değer vereceğiz. Çünkü gençler bizlerin geleceğidir. Mustafa Kemal, '19 Mayıs' gününü, kurtuluş günümüz ve özgürlük ateşini yaktığı gün olarak "Gençlik ve Spor Bayramı" yapmış ve Türk Milletine özellikle gençlere armağan etmiştir. Şairlerimiz, 'Gençlik ve Geleceğimizle" ilgili kendi yazdıkları şiirleri okudular. Ozanlarımızdan Zakir Algül ve Arif Çayır sazları ile birlikte türküler söylediler" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehirli Şairler ve Ozanlardan Şiir ve Türkü Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement