Eyyüpoğlu, Yalçınkaya'ya Kenti Yasakladı! - Son Dakika
Yerel

Eyyüpoğlu, Yalçınkaya'ya Kenti Yasakladı!

Eyyüpoğlu, Yalçınkaya\'ya Kenti Yasakladı!

AK Parti Urfa vekili Eyyüpoğlu, kendisine yönelik saldırının sorumlusu olarak gösterdiği MHP Adayı Yalçınkaya'nın kente giremeyeceğini söyledi.

03.04.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakale'de, partilerinden seçimi kazanan belediye başkanı Abdulhakim Ayhan'ı ziyarete gitmek istedikleri esnada ilçe girişinde MHP'lilerin saldırısına maruz kalan Ak Parti Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu ve Abdulkerim Gök birer açıklama yaptı.

En sert açıklamayı yaparak Yalçınkaya'yı tehdit eden Eyyüpoğlu, "Biz seçimi ikinci kez kazanan başkanımızı tebrik etmek üzere Akçakale'ye gittik. Akçakale girişinde MHP'li Mehmet Yalçınkaya fabrikasının bulunduğu yerde yaklaşık 500 kişi yola çıktı. Ellerinde taş ve sopalar bulunuyordu. Bu sırada bizimkilerde otomobilden aşağı indiler. Toplanan kalabalık grup bir yanlışlık yapsalar, kimseye kar kalmayacağını bildikleri için dağıldılar. Ben bu sırada otomobilden aşağı inmek istedim. Gruba sizi alıştıran hangi kişiyse o gelsin ortaya diyecektim. Benimle gelen vekilimiz Abdülkerim Gök beni bırakmadı. Şimdi kim olursa olsun milli bir iradeye inanmayan bir insan kaybetmeyi de kazanmayı da bilmesi gerekiyor. Milleti birbirine kırdırmanın bir anlamı yoktur. Mahkeme ve seçim kurulu var orda, gidip itirazını yapsınlar. Bunu yapanlara Şanlıurfa ve Ankara dar olacaktır. Bu şahıs Şanlıurfa'dan özür dileyecek. 'Ben yanlış yaptım, yanlışımdan dolayı sizlerden özür diliyorum.' Dedikten sonra belki Şanlıurfa'ya girebilir. Ama başka türlü Şanlıurfa'ya giremeyecektir" dedi.

Gök ise "Bu kişiler bize 'Siz Akçakale'ye giremezsiniz' dediler. Orada son derece dolu olan o insanlar bir infial yaratmak için bekliyordu. Bizde o sırada araçlarımızı hızlı bir şekilde geri döndürüp uzaklaştık. Biz kaosun gerginliğin bir tarafı olmadık. Sağduyunun sesi olduk. Biz kardeşliğin sevginin muhabbetinde bir seçim gerçekleştirdik itiraz varsa gidip şikayetinde bulunsun. Birileri seçimle gelip gitmeyi bilmelidir. Biz birilerinin burnu kanamasın diye oldukça sağduyulu davranıp olay yerinden hızla uzaklaştık. Bu duygu bizde olmasaydı sonuç çok farklı olurdu" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eyyüpoğlu, Yalçınkaya'ya Kenti Yasakladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement