Fatih Projesi Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Fatih Projesi Çalışmaları Sürüyor

Fatih Projesi Çalışmaları Sürüyor

Kırşehir'de Fatih Projesi kapsamında düzenlenen törenle öğrenci ve öğretmenlere 'tablet' dağıtımı yapıldı.

17.02.2014 18:10

Kırşehir'de Fatih Projesi kapsamında düzenlenen törenle öğrenci ve öğretmenlere tablet dağıtımı yapıldı.

Kırşehir Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak,  projenin Türk Milli Eğitimi'nde şimdiye kadar yapılan en büyük ve çağ atlatacak proje olduğunu söyledi.

Her türlü kalkınmanın temeli eğitimden geçtiğini belirten Çakacak, şunları söyledi:

"Ülkemiz genç bir nüfusa sahip. Genç nüfus ülke adına sermaye ve büyük bir gelecek demektir. Bu nedenle gençlerimizi geleceğe iyi hazırlamamız gerekiyor. Hükumetimizin 2023 hedeflerinden birisi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi haline getirmektir. Eğer bu hedefe ulaşmak istiyorsak, çağın teknolojik gelişmelerinden öğrencilerimizi faydalandırmalıyız. Özellikle bilişim teknolojisinde çok ileri seviyelere ulaşmamız lazım. Çocuklarımız, Fatih Projesi ile hem derslerinden faydalanacaklar hem de bilişim teknolojisinde çok daha değişik alanlarda ülkemizin önünü açacaklardır. Buna önderlik edecek olanlar ise öğretmenlerimizdir. Fatih Projesi ile çocuklarımız derslerinde daha başarılı olacak, genel kültürleri gelişecek ve hayata bakış açıları değişecektir. Bu proje hem teknolojik olarak hem de mali olarak büyük bir projedir. hükumetimizin önceliği her zaman eğitim olmuştur. Bu proje sayesinde bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz de bilgisayarla tanışacaklar. Bu bilgisayar o çocuklarımızın ufkunu değiştirecek. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile birlikte, ülkemiz geleceğin yıldızı olacaktır."

Öğrencilere ve öğretmenlere 178 tablet bilgisayar dağıtılacağını ifade eden Vali Çakacak daha sonra öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.

Tablet dağıtım törenine ayrıca Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı'da katıldı.

Öte yandan Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı eğitimde FATİH Projesi tablet dağıtım töreni de sinevizyon eşliğinde canlı izlendi. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatih Projesi Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement