Fethiye'de Kız Meslek Lisesi Ek Hizmet Binası Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Kız Meslek Lisesi Ek Hizmet Binası Hizmete Açıldı

Fethiye\'de Kız Meslek Lisesi Ek Hizmet Binası Hizmete Açıldı

Fethiye Belediyesi, Fethiye Evi Gönüllüleri ve Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi işbirliğinde "Üreten kadın mutludur" projesi kapsamında yapılan Kız Meslek Lisesi ek binası düzenlenen sade bir törenle hizmete açıldı.
"Üreten kadın mutludur""...

20.11.2013 10:00

Fethiye Belediyesi, Fethiye Evi Gönüllüleri ve Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi işbirliğinde "Üreten kadın mutludur" projesi kapsamında yapılan Kız Meslek Lisesi ek binası düzenlenen sade bir törenle hizmete açıldı.

"Üreten kadın mutludur" projesiyle Fethiyeli hanımların sertifikalı olarak meslek sahibi olmalarının önünü açacak olan hizmet binasının iç dekoratifleri de tamamlandı. Yapımı tamamlanan ek hizmet binasının açılış törenine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Beyazıt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, çok sayıda öğretmen, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi Müdürü Yıldız Özeren yaptığı açıklamada, "Hayat boyu öğrenme anlayışıyla Fethiye'de yaşayan kadınlarımızın meslek eğitimi alarak üretime katılmalarına sağlamak amacıyla meslek kursları düzenlemek, çevreye duyarlı üretimi destekleyerek yerel kalkınmanın sürdürülmesini sağlamaktır. Bu hizmet binasında emeği geçen başta Fethiye Evi Gönüllüleri adına Nesrin Saatcı ve bizi hiçbir zaman geri çevirmeyen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya teşekkür ediyorum. Belediyemiz imar müdürü Durcan Kaya ve ekibine de ayrıca ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Davetiyenin üstünde yazan cümlelerde bu işin ne kadar başarılı olacağının anlaşıldığını söyleyen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, "Sanki bir aile konuşması gibi oldu. Önce hanımefendi konuştu, sonra ben konuşuyorum. İki tane Saatcı'yı idare edin artık. Çok özel ve keyifli bir günde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bir kadın zarafetinin, bir kadın nezaketinin bütün unsurlarını elime aldığım davetiye de gördüm. Renk pembe onu geçiyorum. Üreten kadın mutludur. İçinde, 'Okullar hayat bulsun. En altında da çiçekleri dalında bırakın bir çelenk göndermek yerine bağışlarınızla isminizi gönüllüler listesine yazın' yazıyor. Bir davetiye bu kadar içerisinde anlam ifadesi bulundurabilir. Bu davetiyenin yazılması bile bu ekibin ne kadar başarılı olduğunu, ne kadar hassas, ne kadar ince düşünen arkadaşlar olduğunun göstergesidir. Bu davetiyeyi bastıranları canı gönülden kutluyorum. Kendisini tanıdığım günden beri çok büyük keyif aldığım Yıldız kardeşime teşekkür etmek istiyorum. Biraz önce kızlarımıza teşekkür ettim. Bir stant arkasında satış yapmak için duran öğrencilerimize bir kıyafet bu kadar mı yakışır. Biz 1999 yılından itibaren Fethiye'de mimari bir kimlik oluşturmak için çok uğraştık. Malum bu bölgeler ÖÇKK bölgesi olduğundan dolayı bir Fethiye mimarisi oturtamadık. Şu binaya dönüp baktığım zaman, Durcan ve ekibi bu işi bitirmiş. Taş ve ahşap bu kadar bütünleşmesi çok güzel olmuş. Gidin Kayaköy'e bu var. Eski evlerimizde bunlar var. Teşekkürlerle konuşmamızı bitirdik. Böyle keyifli günlerde bir araya gelmek üzere, hepinizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise, başarılı ekiplerin bir araya gelerek böyle güzel bir binayı hizmete açtıklarını söyledi. Emeği geçenlere teşekkür eden Çalık, Fethiye Evi Gönüllülerini de ayrıca kutladı. Konuşmaların ardından ek hizmet binasının açılışı gerçekleşti. Açılış sonrasında okul bahçesinde kermes yapıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Kız Meslek Lisesi Ek Hizmet Binası Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement