Gaib'te Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Gaib'te Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri Düzenlenecek

Gaib\'te Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri Düzenlenecek

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) organizasyonuyla Malatya, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep’te ‘Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri’ düzenleneceğini ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz seminerin ihracatçılara yönelik önemli faydalar sağlayacağını söyledi.

03.05.2014 10:39

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) organizasyonuyla Malatya, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep'te 'Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri' düzenleneceğini ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz seminerin ihracatçılara yönelik önemli faydalar sağlayacağını söyledi.

İhracatçıların bilgilendirilmesi ve yeni mevzuatların anlatılması amacıyla Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerine Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ev sahipliği yapacak. Seminerin dört ayrı ilde gerçekleştirileceğini ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz yapılacak ihracatla ilgili olumsuzlukların yaşanmaması için mutlaka bu seminerlerin yakından takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Çıkmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, "Söz konusu seminerler, 'İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları', 'Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri', 'İş Dünyası İçin Ticari Bilgiye Erişim', 'Ülke Masaları, Pazar Araştırması- Hindistan Pazarına İhraç İmkanları' konularını kapsamaktadır. Açılış konuşmasını yapacak olan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Daire Başkanı Ahmet Şevket Yurt İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları -Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi konusunda bilgilendirmelerde bulunacak. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzman Yrd. Erkan Salur Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Çevre Maliyetlerinin Desteklenmesi -Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY'nin desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim, Marka, Tanıtım ve Tasarım Destekleri konusunda, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Şube Müdürü Hakan Murat Önder Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri konusunda, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Şube Müdürü M. Tayfun Gülle İş Dünyası İçin Ticari Bilgiye Erişim konusunda, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzmanı Sinan Yüzal ise Ülke Masaları, Pazar Araştırması- Hindistan Pazarına İhraç İmkanları konularında bilgilendirmelerde bulunacaklar. Söz konusu seminerler 5 Mayıs 2014 Pazartesi tarihinde Malatya'da Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu, 6 Mayıs 2014 Salı tarihinde Adıyaman da Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda, 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü Kilis Ticaret ve Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda ve son olarak 8 Mayıs 2014 Perşembe Gaziantep Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecektir. Seminerlere katılım ücretsiz olup, ttp://www.gaib.org.tr/forms/dtseminer/basvuru.htm adresinde yer alan başvuru formunun doldurulması yeterlidir" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaib'te Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement