Gardner Sendromlu Refiye'ye Müjdeli Haberi Sağlık Bakanı Verdi - Son Dakika
Yerel

Gardner Sendromlu Refiye'ye Müjdeli Haberi Sağlık Bakanı Verdi

Gardner Sendromlu Refiye\'ye Müjdeli Haberi Sağlık Bakanı Verdi

Milyonda bir görülen Gardner Sendromu hastalığına yakalanan 23 yaşındaki Refiye Yılmaz'ı evinde ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, genç kıza 14 Nisan'da tedavi için Amerika'ya gideceği müjdesini verdi.

06.04.2013 17:12

Milyonda bir görülen Gardner Sendromu hastalığına yakalanan 23 yaşındaki Refiye Yılmaz'ı evinde ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, genç kıza 14 Nisan'da tedavi için Amerika'ya gideceği müjdesini verdi.

Bir dizi ziyaret için Tekirdağ'a gelen Sağlık Mehmet Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu ile birlikte milyonda bir görülen Gardner Sendromu hastalığına yakalanan ve tedavi edilmezse kısa bir ömrü kalan 23 yaşındaki Refiye Yılmaz'ı Gündoğdu Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Ziyarette Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya'da yer aldı. Refiye'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Müezzinoğlu, baba Mustafa ve anne Esma Yılmaz ile bir süre sohbet etti.

Bakan Müezzinoğlu, tedavi olmazsa 6 aylık bir ömür biçilen Refiye'ye 14 Nisan'da bakanlık tarafından Amerika'ın Miami hastanesine tedavi için gönderileceği müjdesini verdi.

Refiye ile bir süre sohbet eden Müezzinoğlu, "Sayın Başbakanımızın dediği gibi biz büyük bir milletiz, büyük bir devletiz. Asla en ufak bir sıkıntın olmadan tedavin için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Dünyanın neresinde olursa olsun." dedi.

Refiye'nin 14 Nisan'da Amerika'ya tedaviye gönderileceğini ifade eden Müezzinoğlu, "Refiye 14 Nisan'da tedavi için Amerika'ya gidecek. Biletleri alındı. İnşallah hiçbir sıkıntısı olmadan, şifayla dönecek." dedi.

Kendisine yapılan yardımlara teşekkür eden Refiye Yılmaz, "Benim gibi sesiniz duyuramayan milyonlarca hasta vardır. Ben sesimiz duyurdum, şanslıyım. Halkımızın desteği sayesinde sesimi duyurdum. Sayın Başbakanımıza, sağlık bakanımıza valimize, Türk halkına, patronum Erol Ersan'a teşekkür ediyorum." dedi." dedi.

Refiye ve ailesiyle fotoğraf çektiren Bakan Müezzinoğlu, daha sonra evden ayrıldı.

06.04.2013 16: 51: 39

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gardner Sendromlu Refiye'ye Müjdeli Haberi Sağlık Bakanı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement