Genç ve Minik Tema'cılar "Doğaya Saygı" Etkinliğinde Çöp Topladılar - Son Dakika
Yerel

Genç ve Minik Tema'cılar "Doğaya Saygı" Etkinliğinde Çöp Topladılar

Genç ve Minik Tema\'cılar "Doğaya Saygı" Etkinliğinde Çöp Topladılar

Giresun TEMA İl Temsilciliği "Doğaya Saygı" etkinliği düzenleyerek, marşlar eşliğinde yürüyüş yapıp deniz kenarında çöp topladı.
Giresun TEMA İl Temsilciliği, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin ve Cumhuriyet Ortaokulu anasınıfı...

05.12.2013 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun TEMA İl Temsilciliği "Doğaya Saygı" etkinliği düzenleyerek, marşlar eşliğinde yürüyüş yapıp deniz kenarında çöp topladı.

Giresun TEMA İl Temsilciliği, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin ve Cumhuriyet Ortaokulu anasınıfı öğrencilerinin de katıldığı "Doğaya Saygı" etkinliği düzenledi. Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi'nde bir araya gelen grup, hazırladıkları pankartlarla ve söyledikleri marşlarla yürüyüş yaparak daha sonra deniz kenarında çöp toplayarak doğaya karşı saygıya dikkat çekti.

Giresun TEMA İl Temsilcisi, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Özcan yaptığı açıklamada, "Giresun Üniversitesi genç TEMA öğrencileri ve Cumhuriyet Ortaokulu anasınıfı minik TEMA öğrencilerimizle bir etkinlik planladık. Bugün çok anlamlı bir gün; 'Dünya Gönüllüler Günü.' Böyle bir günde doğaya saygı ve bir farkındalık yaratmak istedik" dedi.

"Karadeniz Bölgesi coğrafi özellikleri açısından özel bir yer, bir laboratuvar" diyen Özcan, "Bugünkü yürüyüşümüzün asıl amacı Giresun halkı ve Giresun şehri kendi çevresinin farkına varsın ve TEMA Vakfı'nın Giresun Temsilciliği'nin de Giresun'da faaliyette olduğunun farkına varılması ile Giresun'da çevreci bir politikanın, çevreci bir anlayışın ortak adımını atmak için bir farkındalık etkinliği bu aslında. Bundan sonra daha etkin olarak yerel yönetimlerle, sanayi kuruluşlarıyla Giresun sorunlarını tartışıp neler üretilebilir anlamında etkinlikler yapacağız. Bu konularda Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediyemizden ayrıca destek bekliyoruz. Genç TEMA'cı arkadaşlarımıza ve minik öğrencilerimize bu etkinliğimize katıldıkları için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Minik TEMA'cılar olarak etkinliğe katılan Cumhuriyet Ortaokulu Anaokulu öğrencilerinin öğretmeni Ender Usta ise, "Minik TEMA'cılar olarak Karadeniz Bölgesi'nde doğaya, çevreye saygılı çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımızın ağaç bilincine ve yeşili sevmelerini istiyoruz. Ağaç yaşken eğilir atasözünden hareketle çocuklarımıza küçük yaşta bilinç oluşturmaya çalıştık. Türkiye'nin çöl olmasını istemiyoruz. Bizler minik TEMA'cılar olarak her zaman katkı vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Açıklamaların ardından genç TEMA'cılar sahildeki çöpleri çöp poşetlerine koyarak temizlik çalışması yaptıktan sonra, etkinlik sona erdi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç ve Minik Tema'cılar 'Doğaya Saygı' Etkinliğinde Çöp Topladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement