Gerede Yaz ve Kış Turizminin Gözbebeği Olacak - Son Dakika
Yerel

Gerede Yaz ve Kış Turizminin Gözbebeği Olacak

Gerede Yaz ve Kış Turizminin Gözbebeği Olacak

Bolu'da gazetecilerle bir araya gelerek projelerini anlatan Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, "İlçe hem kış hem de yaz aylarında turizm merkezi olacak."

28.03.2013 17:43

Bolu'da gazetecilerle bir araya gelerek projelerini anlatan Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, "İlçe hem kış hem de yaz aylarında turizm merkezi olacak. Üniversitede öğrenci sayımız artacak" dedi.

Bolu'nun en büyük ilçesi olan Gerede'de turizm atağı başladı. Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, ilçenin önümüzdeki yıllarda yepyeni projelerle turizm merkezi olacağını söyledi. Görev süresi boyunca yaptığı çalışmaları anlatmak için Bolu'ya gelen Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla buluştu. Gazetecilerle öğle yemeği yiyen Baygın, daha sonra slayt gösterisi halinde hazırladığı faaliyetlerini anlattı. Özellikle ilçenin en gözde merkezi olan Arkut Dağı'nda kış turizminin daha da canlanması için yeni pist yeri arayışlarının başladığını belirten Ömer Baygın, "Arkut Dağı'nda şuanda iki pist var. Bolu bölgesi genel olarak kış turizmine uygundur. Herkes kayak sporunun tehlikeli ve pahalı bir spor olduğunu düşünür. Ama öyle değil. Gerede'de kayak son derece ilerleme kaydetti. Yeni kayak evimiz önümüzdeki yıl hizmete girecek. Ayrıca yeni pist arayışımız da sürüyor. Kışın Arkut Dağı, Kartalkaya'dan sonra en çok tercih edilen yer olacak" diye konuştu.

İlçede spor turizmi açısından da yeni atağa kalktıklarını ifade eden Başkan Baygın, "Şu anda Gerede'de 7 futbol sahası var. Süper Lig takımları sezon başı kamplarını burada yapıyorlar. Biz daha çok takımın ilçemize gelmesini istiyoruz. Bunun için Esentepe'de 5 yıldızlı otel yeri ayrıldı. Futbol takımları için altyapımız hazırlanıyor" şeklinde konuştu.

Gerede'de altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve ilçenin yaşanabilir bir kent haline geldiğini söyleyen Ömer Baygın, "5 yayla, 2B kapsamına alındı. İlçede önümüzdeki yıllarda 10 bin öğrenciyi ağırlamaya hazırlanıyoruz. Ayrıca ilçemizin altyapı sorunlarını da çözdük. Şuanda kanalizasyon sıkıntısı kalmadı. Elektrik kablolarımızı yeraltına aldık. Ayrıca bir ay içerisinde Gerede'nin evsel atıkları Ankara'ya gönderilecek" dedi.

(UU)

28.03.2013 17: 21: 35

TSI

NNNN - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gerede Yaz ve Kış Turizminin Gözbebeği Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement