Gezi Direnişinde Yaşamlarını Kaybedenler İçin Fidan Dikildi - Son Dakika
Yerel

Gezi Direnişinde Yaşamlarını Kaybedenler İçin Fidan Dikildi

Gezi Direnişinde Yaşamlarını Kaybedenler İçin Fidan Dikildi

Dikili Belediyesi, Nazım Hikmet Parkı'nda gezi olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz ve Medeni Yıldırım anısına 5 fidan dikimi gerçekleştirdi.

27.08.2013 15:38

Dikili Belediyesi, Nazım Hikmet Parkı'nda gezi olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz ve Medeni Yıldırım anısına 5 fidan dikimi gerçekleştirdi. Fidan dikimi sırasında duygusal anlar yaşanırken, vatandaşlar 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı attı.

Nazım Hikmet Parkı'nda yapılan fidan dikimine Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Kent konseyi Başkanı Erdoğan Doğan ve bazı meclis üyeleri ile gezi olayları sırasında yakın mesafeden atılan kapsülle gözünden vurulup, tek gözünü kaybeden Muharrem Dalsüren ve yine yakın mesafeden başından vurulan Ahmet Ay da katıldı.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, "Gezi direnişinde vatandaşlarımız hak ve özgürlüklerini barışçıl bir şekilde aramasına rağmen, polis şiddetine maruz kalmışlardı. Bugün aramızda olan Ahmet Ay ve Muharrem Dalsüren kardeşimiz gibi birçok vatandaşımız yaralanırken, 5 vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Bugün Ethem, Abdullah, Mehmet, Ali İsmail ve Medeni adına fidan dikiyoruz. Onları hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Onlar özgürce yaşamak için demokratik bir şekilde haklarını ararlarken yaşamlarını yitirdiler. Ancak barış içinde kardeşçe yaşamamızın önüne kimse geçemeyecek. Buradan Ankara'da kesilmek istenen 7000 ağaç için direnen ODTÜ'lü vatandaşlarımıza da selam gönderiyoruz. Her yer Taksim, her yer ODTÜ, her yer direniş" diye konuştu - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gezi Direnişinde Yaşamlarını Kaybedenler İçin Fidan Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement