Pazarlar'da Gıda İşletmeleri Kayıt Onay Belgelerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Pazarlar'da Gıda İşletmeleri Kayıt Onay Belgelerini Aldı

Pazarlar\'da Gıda İşletmeleri Kayıt Onay Belgelerini Aldı

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, bulunan gıda işletmelerin tamamı kayıt onay belgelerini aldı.

07.02.2014 23:23  Güncelleme: 23:38

Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde bulunan gıda işletmelerin tamamının kayıt onay belgelerini aldığı bildirildi.

Pazarlar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin "Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik gereğince tüm gıda üretim ve gıda satış yerleri, (bakkal, market, büfe, kasap, şarküteri gibi) toplu tüketim yerleri, (lokanta, restaurant, dönerci, fast-food), yem depolama ve satış yerleri, yem fabrikaları ile gıda ve gıdayla temas eden malzeme üretimi yapan üretim yerlerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na kayıt veya onay işlemlerini yaptırmaları gerekmekteydi ve bu kapsamda İlçemizde bulunan işletmelerin tamamı kayıt/onay belgelerini almışlardır" dedi.

Çetin; " Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik hükümleri gereğince; İlçemizde işyerlerini yeni açacak olan gıda işletmecilerinin İlçe veya İl Müdürlüklerine "İşletme Kayıt/Onay Belgesi" almak için başvurmaları gerekmektedir. Süresi içerisinde başvurusunu yapmayarak kayıt belgesi almayan gıda işletmelerine 5996 sayılı Kanun gereğince idari para cezası uygulanacaktır. Bu nedenle yeni faaliyete başlayacak olan gıda işletmelerinin kayıt/onay işlemlerini en kısa zamanda mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. İlçemizde halihazırda faaliyet gösteren gıda işletmelerinin tamamı İşletme Kayıt/Onay Belgelerini almıştır" dedi.

Çetin, Gıda İşletmecilerinin bu konuya hassasiyet göstererek kayıt/onay belgelerini almış olmalarından dolayı İlçe Müdürlüğü olarak memnuniyet duyduklarını belirtti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pazarlar'da Gıda İşletmeleri Kayıt Onay Belgelerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement