Göle Kadın Meclisi, Yöresel Lezzetlerle Kız Çocuklarının Eğitimine Destek Oluyor - Son Dakika
Yerel

Göle Kadın Meclisi, Yöresel Lezzetlerle Kız Çocuklarının Eğitimine Destek Oluyor

Göle Kadın Meclisi, Yöresel Lezzetlerle Kız Çocuklarının Eğitimine Destek Oluyor

2'nci Kardeş Kültürler Festivali'nde açtığı stantta yöresel lezzetleri Esenyurtlularla buluşturan Göle Kadın Meclisi, buradan elde ettiği geliri Göle'deki kız çocuklarının eğitimi için bağışlayacak. Kadın Meclisi, 86 öğrenciye burs vererek eğitimlerine destek oluyor. Ayrıca, Göle Kadın Kooperatifi'ni kurarak kadın istihdamını sağlıyor.

21.10.2023 14:08  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2'nci Kardeş Kültürler Festivali'nde açtığı stantta yöresel lezzetleri Esenyurtlularla buluşturan Göle Kadın Meclisi, buradan elde ettiği geliri Göle'deki kız çocuklarının eğitimi için bağışlayacak.

Esenyurt Belediyesi'nin il dernekleriyle birlikte düzenlediği 2'nci Kardeş Kültürler Festivali'nde Doğu Anadolu Bölgesi'nin yöresel ürünleri ve lezzetleri de yerini aldı. Festivalde Göle ilçesini temsilen Göle

Kadın Meclisi'nin açtığı stantta yöresel lezzetler de satışa sunuldu. Pişisinden kesme aşı çorbasına, fesellisinden balına kadar çeşitli lezzetlerin yer aldığı stant yoğun ilgi gördü. Kadınlar, kendi elleriyle hazırladığı ürünlerden elde edilen geliri, Göle'deki kız çocuklarının eğitimleri için bağışlayacaklarını söyledi.

"86 ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ"

Elde ettikleri gelirle 86 öğrenciye burs verdiklerini belirten Göle Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Zilif Cengiz, "Biz Göle Kadın Meclisi'ni 7 yıl önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kurduk. Kuruluş amacımız; memleketimizde ekonomik durumu iyi olmayan kız öğrencilere burs vermekti. 7 yıldır kendi yaptığımız ürünler ve bünyemizdeki tiyatronun eğitim gönüllülerinden destek alarak, burs vermeye devam ediyoruz. 30 öğrenciyle başladık. 86 öğrenciye kadar çıktık. Kendi ürettiğimiz ürünlerle bunu katma değere dönüştürüyoruz. Burslarımızı temin ediyoruz" dedi.

"YÖREYE AİT OLAN NE VARSA GETİRDİK"

Stantta çalışan kadınların gönüllülerden oluştuğunu belirten Cengiz, "Standımızın içinde pişi pişiriyoruz, fesellimiz var, katmerimiz var, yöresel kesme aşı çorbamız var, mantımız var, tereyağımız, yeşil peynirimiz, pekmezimiz, pestilimiz yani yöreye ait olan ne varsa getirdik. Geçen yıl kaplıca buğdayı ektik, oradan kaplıca ununu getirdik. Patates ektik, patatesi getirdik. Bununla birlikte kaz getirttiriyoruz. Bunları katma değere dönüştürerek kız öğrencilerinin burslarını sağlamaya çalışıyoruz. Burada hep gönüllü kadınlar çalışıyor. Bir de yine Göle Kadın Kooperatifi'ni kurduk. Göle Kadın Kooperatifi'ni kurma amacımız da kadın istihdamını sağlamak" diye konuştu.

"TÜM KADINLARI STANDIMIZA BEKLİYORUZ"

Eğitime destek olmak isteyen herkesi festivaldeki stantlarına beklediklerini söyleyen Cengiz, şunları ekledi:

"Emeğin olmadığı yerde tüketim olur. Bu da krize neden olur. Bizim burada yaptığımız şeyler kendi el emeğimiz. Mantımızı kendimiz yapıyoruz. Kesme aşımızı, eriştemizi kendimiz kesiyoruz. Kendi emeğimizle yaptığımız zaman daha farklı oluyor. El emeği göz nuru var burada. Eğitimden yana olan tüm kadınları standımıza bekliyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Göle Kadın Meclisi, Yöresel Lezzetlerle Kız Çocuklarının Eğitimine Destek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement