Gölpazarı'nda Hıdırellez Şenliği - Son Dakika
Yerel

Gölpazarı'nda Hıdırellez Şenliği

Gölpazarı\'nda Hıdırellez Şenliği

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, Hıdırellez günü dolayısı ile Gölpazararlılar Derneği tarafından organize edilen etkinlikte vatandaşlar Pelitözü göleti mesire alanında bir araya geldi.

06.05.2013 10:26

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde, Hıdırellez günü dolayısı ile Gölpazararlılar Derneği tarafından organize edilen etkinlikte vatandaşlar Pelitözü göleti mesire alanında bir araya geldi.

Geleneksel Hıdrellez şenliğine Vali Vekili Hasan Kayhan, Gölpazarı İlçesi Kaymakamı Ömer Şahin, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, muhtarlar ve vatandaşlar iştirak etti. Mevlid-i Şerifin okunmasından sonra dua edildi.

Gölpazarlılar Derneği Başkanı Mehmet Ergün, yaptığı konuşmada "Her sene geleneksel olarak kutladığımız Hıdrellez gününde yine birlik ve beraberlik içersindeyiz. Hıdrellez baharın müjdesi, bolluk ve bereketin simgesidir" dedi.

Gölpazarı İlçe Kaymakamı Ömer Şahin ise, Bilecik'te Hıdrellez'in bir farklı kutlandığını söyledi. Birlik ve beraberliğin devam etmesini temenni eden Şahin "Bir araya gelmeler insanlar arasında duygusal bağları daha da arttırıyor. Birkaç sene sonra daha çok katılımlar artacak. Başta dernek başkanına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker de, "Örf ve adetlerimizi, ilçemizin kültür ve değerlerini yaşattığı için ilgililere teşekkür ediyorum. Gölpazarı ilçemiz en geri kalmış bir yerimiz. Yüzde 40 göç vermiştir. Gölpazarı ilçemiz için bir şeyler yapılması, göçün önlenmesi gerekiyor. Ben elinden geleni yaptım. O büyük köyleri ve Gölpazarı ilçesi çok azalmıştır. Milli Eğitim Bakanımızdan, Bilecik'te Ziraat Fakültesi kurulacağı için Gölpazarı ilçesinde de Tarım Lisesi kurulması için rica ettim. Kendileri bilir. İster kurarlar, bilemiyorum. Gölpazarı ilçesinde bulunan askeri birliğinde

gitmesi İlçeye daha da büyük darbe vuracaktır. Herkesin bu konuya eğilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından geleneksel odun ateşiyle kazanlarda pişirilen etli bulgur pilavı, ayran ve gözleme ikram edildi. Mehteran ekibi söylediği marşlarla izleyenlerden büyük alkış aldı. Kurulan kıl çadır ile halkın yoğun katılımı ile Hıdrellez günü coşku içinde kutlandı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölpazarı'nda Hıdırellez Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement