Halk Müziğinin Büyük Ustası Arif Sağ ve Öğrencileri Ayvalık'ı Salladı - Son Dakika
Yerel

Halk Müziğinin Büyük Ustası Arif Sağ ve Öğrencileri Ayvalık'ı Salladı

Halk Müziğinin Büyük Ustası Arif Sağ ve Öğrencileri Ayvalık\'ı Salladı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde aktif çalışmalarıyla tanınan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubesi Türk Halk Müziği'nin dev sanatçısı Arif Sağ'ın öncülüğünde, Erdal Erzincan ve Mehmet Ekici adlı halk müziği sanatçılarını halkla buluşturdu.14...

16.07.2012 15:35

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde aktif çalışmalarıyla tanınan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şubesi Türk Halk Müziği'nin dev sanatçısı Arif Sağ'ın öncülüğünde, Erdal Erzincan ve Mehmet Ekici adlı halk müziği sanatçılarını halkla buluşturdu.

14 Temmuz Cumartesi günü Ayvalık Belediyesi'ne ait Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşen konserde ilk olarak genç ozanlarımızdan Mehmet Ekinci, ardından da Türk Halk Müziği'nin parlayan yıldızı Erdal Erzincan sahne aldı. Halk müziğinin yanı sır,a Alevi müziğinin en güzel örneklerini sergileyen sanatçıların Ayvalık Açık Hava Tiyatrosu'nu dolduran binlerce halk müziği severleri tam anlamıyla coşturmasının sonrasında, Türk Halk Müziği'nin dev sanatçısı Arif Sağ sahneye geldi. Adeta alkış yağmuru altında Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait en güzel türküleri Ayvalıklı izleyenleriyle paylaşan büyük usta Arif Sağ, türkülerinin arasında sık sık Ayvalık'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İzleyicilerin zaman zaman halaylar çektiği gözlenen konserin bir bölümünde öğrencileri Erdal Erzincan ve Mehmet Ekinci ile birlikte sahnede bağlama şovun yanı sıra türkülerden potpori sunan Türk Halk Müziğinin dev sanatçılarına konser sonrasında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten birer teşekkür belgesi verdi. Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin'in işleri yoğunluğu nedeniyle gecikmeli olarak katıldığı gecede alevi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğü dikkatlerden kaçmazken, konser gecesinde Ayvalık CHP'nin eski ilçe başkanı Hüsnü Erol ile CHP Küçükköy Belde Başkanı Murat Akıner'in de hazır bulunduğu gözlendi.

TEKTEN VE SAĞ'DAN ALEVİLERE ANLAMLI ÇAĞRI

Konser sonunda konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten, dernek olarak kuruldukları ilk günden bu yana gerçekleştirmiş oldukları başarılı faaliyetlerle ilçede yaşayan alevi kökenli vatandaşların sözcüsü olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Tekten'in ardından konuşan Türk Halk Müziğinin dev sanatçısı Arif Sağ ise Alevi toplumunun dışlanmışlıktan ancak birlik ve beraberlik halinde kurtulabileceğini vurgulayarak, alevi kökenli vatandaşları mutlaka Pir Sultan Abdal ve Hacı Bektaşi Veli Dernekleri gibi Alevilere yönelik sosyo-kültürel faaliyetlerde bulunan derneklere üye olmaya çağırdı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Müziğinin Büyük Ustası Arif Sağ ve Öğrencileri Ayvalık'ı Salladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement