Hastanede 'Sürekli' Eğitim - Son Dakika
Yerel

Hastanede 'Sürekli' Eğitim

Hastanede \'Sürekli\' Eğitim

Kütahya Kamu Hastanelerinde halk ve personel eğitimleri hızla devam ediyor.

20.06.2014 11:49

Kütahya Kamu Hastanelerinde halk ve personel eğitimleri hızla devam ediyor.

Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından 'Örnek uygulama' olarak gösterilen faaliyetleri, Genel Sekreter Dr. Mithat Ekici, bakanlık yetkililerine ve tüm genel sekreterliklere Ankara'da bir sunum vasıtası ile aktardı.

Eğitimi son derece önemsediğini ve bunun için tüm kaynakları seferber ettiğini ifade eden Genel Sekreter Mithat Ekici, "2013 yılını eğitim yılı ilan ettik. Bunun olumlu neticelerini gördük ve aynı yoğunlukta 2014 yılında da eğitimlere devam ediyoruz. Hastanelerimizde hemen hemen her gün eğitim çalışmaları var.Baş döndürücü bir değişim sürecinin yaşandığı günümüzde, yenilikleri takip edebilen, insan kaynaklarına yatırım yapan kurumlar başarıyı yakalamaktadır. Bilgi çağı dediğimiz yüzyılda hangi teknolojiye sahip olursanız olun, hangi cihazlarınız, malzemeleriniz olursa olsun, bunları kullanabilen, işletebilen insan kaynağınız yoksa bir anlam taşımayacaktır" dedi.

Özellikle hastanede yeni başlayan personel eğitimi üzerinde titizlikle durduklarını anlatan Ekici, "Sağlık gibi hayati bir konuda eğitimin önemini söylemeye bile gerek yok. Bu nedenle yeni başlayan personelimize ilk günden başlayarak uyum eğitimine tabi tutuyoruz. Ayrıca bu eğitimlerle yetinmiyor, gelişen teknolojilerden de yararlanıyoruz. Bu amaçla "Uzaktan Eğitim Modülünü" geliştirdik. Eğitilmelerde yeterli başarıyı sağlayamayan personellerimiz için bilgisayar programı geliştirdik. İnternet ortamından bu eğitimleri ayrıca almalarını sağlıyoruz. Biz biliyoruz ki, insana yapılan yatırım, yapmış olduğumuz tüm yatırımların üstündedir. İnsana yapılan yatırımın hiç bir zaman boşa gitmeyeceğini biliyoruz. Siz ne kadar güzel bina yaparsanız yapın, ne kadar malzeme ve cihaz alırsanız alın, hastaneyi son model teknoloji ile donatın, insan kaynağınız yeterli kapasitede değilse bir hiçsiniz.Son teknoloji cihazlar bile hastaya yararlı olmayabilir" diye konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hastanede 'Sürekli' Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement