Hatay'da "220. Üniveriteler Arası Kurul Toplantısı" - Son Dakika
Yerel

Hatay'da "220. Üniveriteler Arası Kurul Toplantısı"

Hatay\'da "220. Üniveriteler Arası Kurul Toplantısı"

Mustafa Kemal Üniveristesi'nin (MKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 220. Üniveriteler Arası Kurul Toplantısı Gala Yemeği düzenlendi.

26.01.2014 23:24

Mustafa Kemal Üniveristesi'nin (MKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 220. Üniveriteler Arası Kurul Toplantısı Gala Yemeği düzenlendi.

Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, Antakya'da bir otelde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, eğitim kademeleri arasında nitelikli insan kaynağını yetiştiren kurumların başında üniveristelerin geldiğini, bu bakımdan üniveristelerden beklentilerin çok büyük olduğunu belirtti.

Bir ülkenin kalkınması, gelişmesi, toplumun refah seviyesinin yükselmesi ve vatandaşların kendini mutlu hissedebilmesinin herşeyin önünde geldiğini ifade eden Doğan, tüm bu amaçlara ulaşmanın anahtarının da eğitim olduğunu kaydetti.

Üniveritelerin bir anlamda geleceğe dair umutları ve hayalleri inşaa edecek güzel kurumlardan birisi olduğunu ifade eden Doğan, toplantının başarılı geçmesini diledi.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder de "220. Üniveriteler Arası Kurul Toplantısı'nın Hatay'da yapılmasından son derece mutlu olduğunu  söyledi.

Artık üniverisitelerin daha iyi, mükemmel ve üst seviyede eğitim sunabilmek için el ele vererek işbirlikleri yaptıkları, aynı amaçlar doğrultusunda yapıcı bir rekabet içerisine girdikleri bir dönemin içerisinde olduğunu vurgulayan Güder, şöyle devam etti:

" Türkiye Cumhuriyeti'nin temel kurumlarından birisi olan ve ülke için birer övünç kaynağı olmayı sürdüren tüm üniveristelerin üzerlerine düşen eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerinin en üst düzeyde gerçekleştirme çabası içerindedir.

Mustafa Kemal Üniversitesi iyi eğitim almış, yetişmiş insan gücünün Türkiye'nin geleceğinin garantisi olduğunun bilincinde bir akademik kadroya sahiptir. Öğrenciyle öğretim üyesi arasında eş güdümü sağlayan, akademik ve etik değerlerden ödün vermeden, eksiksiz iletişim ağıyla koordinasyonu sağlayan, yenilikleri takip eden, öğrencilerini üniversitel düzeyde çağdaş bilgi ve becerilerle donatan, çağdaş bir dünya üniversitesi olma yolunda; bilgiyi, bilimi ve araştımayı öne çıkaran, önce insan anlayışıyla şekillenen insan odaklı süreçlerle yönetilen, toplam kaliteye ulaşmayı amaçlayan üniverisitemiz bu anlamda gerçekten sorumluluk sahibi, rekabetçi ve yarışmacıdır. Sahip olduğumuz değerlerin bileşkesiyle geçmişten geleceğe bir köprü oluşturma misyonumuzla, geçmişine yaraşır bir şekilde gelişen bir eğitim ortamında Mustafa Kemal Üniveristesi'nde tüm dinamiklerimizle bir sevgi ve hoşgörü medeniyeti inşaa etmeyi amaçlıyoruz."

Güder, MKÜ'nün bin 200 akademik personel, bin 200 idari çalışan ve 35 bin 600 öğrencisiyle bölgenin en önemli yüksek öğretim dinamiklerinden birisi haline geldiğini sözlerine ekledi.

Etkinliğe, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve çok sayıda üniveristenin rektörleri katıldı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'da '220. Üniveriteler Arası Kurul Toplantısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement