Hayat Kurtarıcılar, Stres Attı - Son Dakika
Yerel

Hayat Kurtarıcılar, Stres Attı

Hayat Kurtarıcılar, Stres Attı

Kayseri'de Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Haftası dolayısıyla düzenlenen kutlama programında sağlık çalışanları bir araya geldi.

29.03.2014 10:09  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Haftası dolayısıyla düzenlenen kutlama programında sağlık çalışanları bir araya geldi.

Yıl boyunca her koşulda insanların yardımına koşan sağlık çalışanları için yapılan program birlik ve beraberlik çatısı altında şölen havasında kutlandı. Düzenlenen etkinliğe Kayseri İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Yılmaz, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Halit Sipahioğlu, Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Hakkı Adaş, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Özgür Devrim Manav, Pınarbaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nuri Çakır, Sarız Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şerife Toker, ATTDER Sosyal İşler Sekreteri Feyza Duygu Örsçelik ile Kayseri ve çevre illerden çok sayıda sağlık çalışanı ve öğrenci katıldı.

ATTDER Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal İşler Sekreteri Feyza Duygu Örsçelik, derneğin ülke genelindeki faaliyetlerini anlatan bir konuşma yaptı. Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Örsçelik, "75 milyon insanımıza ülkemizin dört bir yanında yedi gün 24 saat her türlü sıkıntıya, strese, coğrafi engellere rağmen fedakarca görev yapan, zaman zaman darp edilen, zamanla yarışıp hayat kurtarmaya giderken kendi hayatından olan acil tıp teknisyenleri ve teknikerlerinin, meslek ortak paydasında buluşup birlik beraberlik ve dayanışma ortamının sağlandığı bir günde beraberiz. Dernek olarak, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, mesleki ve sosyal hakları iyileştirmek, güncel bilgiler ışığında acil sağlık hizmetinin kalitesini artırmak için, mezuniyet sonrası eğitim organizasyonları, seminer, panel, sempozyum ve kongreler düzenliyoruz. Ayrıca ilkyardım konusunda halkı bilinçlendirmek için kurslar organize ediyoruz" dedi.

Üye sayılarının gün geçtikçe arttığını ve bunun önemine vurgu yapan Örsçelik, "Sivil toplum kuruluşlarını ayakta tutan en önemli güç üye sayısı ve üyelerinden aldığı destektir. Meslek olarak Acil Sağlık Sisteminde 60 bin Acil Tıp Teknisyeni ve Teknikeri, 20 bine yakın öğrencimizle yetişmiş ve nitelikli insan gücü bakımından ilk sırada yer almaktayız. Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri olarak mesleğimizin en büyük sivil toplum örgütü olan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği çatısı altında toplanarak bu önemli potansiyelimizi sorunlarımızın çözümü için harekete geçirmek sizlerin elinde" diye konuştu. Birlik ve beraberliğin altını çizen Örsçelik, tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Kayseri İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr Mustafa Yılmaz'da bir konuşma yaparak ATT ve Paramediklerin haftasını kutladı. ATTDER Kayseri İl Başkanı Enes ERKEN gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederek bu birliktelikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gecenin sonunda başarılı sağlık çalışanlarına çeşitli ödül ve hediyeler verildi. ATTDER Kayseri tarafından yılın Acil Tıp Teknisyeni İbrahim Soytaş, Yılın Paramediği Recep Sümengen ve Yılın Vefa Ödülü için Dr. Eyüp Murat Şanlı plaketle ödüllendirildi. Ayrıca düzenlenen öykü ve fotoğraf yarışmasının birincilerine de ödülleri teslim edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayat Kurtarıcılar, Stres Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement